Friday, June 5, 2015

Innalillah...Gempa Bumi Di Sabah


Pagi tadi otw nak datang kerja terdgr berita kat Hot fm pasal gempa bumi di Ranau Sabah...tak puas hati sbb dgr news pun dah separuh jalan..sampai ofis on komputer baca pula BH Online..Alhamdulillah tiada kemalangan jiwa yg berlaku...tapi banyak juga premis2 yang mengalami kerosakan yg agak teruk..mcm pic kat bawah ni..
Sumber : BH
Pics kat bawah ni pula sumber en google...idok le me pi snap..sampai ke Sabah pun belum laie..InshaaAllah one day..teringin nak ke Kundasang :)






Gempa 6 skala ritcher itu dikatakan berlaku pada pukul 7.15am tadi...Then call kawan kat sana...nasib baik dia dan family ok..tidak terjejas..
sumber : BH
Bila me taip dok cari pasal berita gempa ni baru perasan rupa2nya dah beberapa kali berlakunya gempa bumi di Ranau ni...2013 ada...2014 pun ada..  cuma tak kuat je..apa2pun semoga saudara2 dan kawan2 kita disana dilindungiNya..InshaaAllah

6 comments:

Nieyl said...

Semoga semuanya selamat..Amin..

Farah Waheda Wahid said...

semoga semuanya dalam keadaan baik baik di sana...

ain syafieqa said...

innalillah..peringatan Allah.mudah-mudahan semua selamat

Sanisah eeiyss said...

takut ja tengok kan.... huhu

moga selamat semua di sana (T____T)

Rinna said...

Innalillah..Moga semuanyaa dilindungi oleh Allah..hendaknyaa.. Aaammiinn

adianiez AIDA said...

Moga dorang di sana tabah...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...