Wednesday, June 17, 2015

Membeli Tanpa Ragu di Az-Zain

Assalamualaikum w.b.t 。◕‿◕。

Actually dah lama me nampak Kedai Az-Zain ni..ye la...on the way nak pegi kerja memang pass by kedai Az-Zain Kajang Impian . Tapi lately baru perasan kat Sekyen 9 BBBangi pun ada cawangannya. Macam biasa me ni pesennya kalau nak tahu lebih lanjut pasal something, me akan google & cari website dorang..nak juga juga tahu apa istimewanya kedai Az -Zain ni... hmm..rupa2nya banyak juga cawangannya..jakun kan me ni...hehe.. cuma tak semua yang menggunakan nama Az-Zain..me tengok kat website tu ada juga kedai2 runcit biasa yang menjual produk2 Az-Zain ..kalau nak tahu kat mana nanti rajin2 la masuk web Az-Zain ye..。◕‿◕。

Asalnya kami masuk kat Az-Zain sbb nak beli ayam organik..ye la bila macam2 cerita keluar pasal ayam di pasaran kita sebagai pengguna for sure risau kan...ada pula yg cakap.."alaa..kalau makan kat luar entah mana2 ayam dorang beli, makan jugak kan "..hmm..peduli org cakap, yg tu memang tak dapat nak elakkan tapi kalau nak masak sendiri kat rumah kami cuba dapatkan..as long as ada kedai berdekatan yg jual ayam organik .Ada byk kebaikan ayam organik berbanding ayam daging biasa.
Sumber : website Az-Zain
Harga mungkin mahal sedikit dari ayam daging biasa...tak silap semalam me beli rm17.90 seekor..tapi yang penting kita tak rasa ragu2..selain dari tu banyak sangat produk halal dan pemakanan sunnah yang dijual di kedai tersebut..bawah ni pics yang sempat me snap masa en hubby dok pilih ayam & barang2 lain.
Biasanya susah nak dptkan fishball & fishcke tanda halal kan
Selain dr ayam ada juga daging..:)
Ada juga kuih muih frozen & keropok losong
Mcm2 jenis mee & pes masakan
Yang ni mesti peminat2 susu kambing ataupun untuk ibu2 yang nak mencuba produk susu kambing(susu tepung) untuk anak2 suka..kat sini macam2 pilihan yang ada .
Boleh pilih mana yg u alls suka ok 
OK..now back to ayam organik yang me beli tu...jap nak tunjuk isi ayam tu..kot u all risau tak fresh ke ..
Ayam still fresh..yg penting xde bau  hanyir
Packaging

Dan ayam tu dah selamat dimasak dan di makan..alhamdulilah....◕‿◕。

p/s : Mencari yang halal kan fardhu 
“Wahai sekalian manusia! makanlah dari apa yang ada di bumi yang HALAL lagi baik, dan janganlah kamu ikut jejak langkah Syaitan; kerana Sesungguhnya Syaitan itu ialah musuh Yang terang nyata bagi kamu”. (al-Baqarah: 168)





2 comments:

adianiez AIDA said...

bagusnya ada kedai gini.
alhamdulillah.
mudah nak cari bahan masak.
zaman skang ni terlalu byk bahan x halal!
susah!

Norma NML said...

@adianiez AIDABetul tu ..memudahkan kita mencari yg halal :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...