Tuesday, June 23, 2015

Muslim Rohingya...Semoga Ada Pembelaan Buat Mereka..

Assalamualaikum....

Allahuakbar...astagfirullahalazim...sedihnya,,,macam2 persaan yang timbul bila  me dengar tentang pelarian Muslim Rohimgya ini...Sebebnarnya dah lama me dgr tapi lately semakin kejam mereka diperlakukan...sampainya hati pihak yang mempergunakan mereka..takut bila me baca kisah2 penyeksaan keatas mereka ni.
sumber : google
Melarikan diri dari negara tanah tumpah darah sendiri kerana tidak diterima dgn harapan dapat menikmati hidup yang lebih baik walaupun  hakikatnya cara mereka itu salah...Yang me geram tu bila orang tengah yang menjadi harapan mereka...konon la...rupa2nya lagi zalim...mengurung..meyeksa mereka tanpa memberi makan..tempat tinggal mengalahkan reban ayam...reban ayam pun tuannya akan buat lagi elok dari itu...
sedihnya..:'(...dah mcm kandang binatang buas ...
Kalau nak tepek pics keadaan kat sana memang banyak..tak sanggup me nak share kat sini..
Tengok ppuan dgn ank2 kecil mcm ni pun dah meruntun jiwa me
kalau u all nak tgok..taip je tentang pelarian Rohingya..mcm2 pic ada...semua pic kat bawah ni ambik kt google..idok le me pi sana nangkapnye..:)
'kubur' pelarian Rohingya
Alhamdulillah telah digali semula dan ditanam dgn cara Islam yg betul..


Alhamdulillah...demi saudara seagama, negara kita tetap  prihatin membantu menempatkan di dua buah PLKN kat Kedah...boleh la mereka menunaikan ibadah puasa dgn sempurna

Keadaan mereka di penempatan sementara
Sama2 kita doakan semoga urusan mereka dipermudahkan..InshaaAllah



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...