Saturday, June 13, 2015

NZ Roti John @ Alamanda.



Entry semalam kan me citer pasal pi tengok movie tu..before tu kami ambik simple*simple ke..hahaha dinner dulu kat RASA tu..Perut masing2 tak nak makan nasi so en hubby makan Mee Kari je..

Me & Naqiuddin sambil dok pusing kat RASA tu terpandang something new...sebelah tempat yg kami selalu order salah satu peberet kami, Waffle Stop..Kiosk tu betul2 sebelah..NZ Roti John..Tengok gambar nampak menarik..nampak yang real masa dorang dok buat tu..pehhh terus tergoda dgn cheese bagai..

Tanya Naqiuddin terus je dia setuju bila nampak cheese tu sebab dia kan cheese lover ..hehe
Tepek lagi sekali pic Roti John tu..
Kasi zoom sikit...:)

Naqiuddin memang suka..sedap katanya..laju je dia habiskan separuh dari roti tu..untuk info..yg me order ni Roti John Ayam yang besar...harga rm6.50 + cheesy topping rm2.00...
Nampak tu..ummi punya x luak pun lagi
padahal tunggu en hubby tgh order air..;)
So kalau ada penggemar Roti John tu kalau dok dekat2 dgn Alamanda boleh la terjah..selain dari tu ada satu lagi cawangan kiosk di Mydin Mall Usj Subang Jaya..

Semalam masa dok sekodeng ig NZ Roti John..ternampak no telefon kat situ..me punya pesennya..sorry to say..suka 'mengorek' cuma kali ni silapnya dah makan baru nak ambik tahu...kalau tempat makan tu nampak sedap , me nak tahu siapa owner..kalau kepunyaan 'org kita' alhamdulillah..boleh la cuba.

Esoknya WA owner dia...sgt bangga..dalam usia 29 tahun bercita-cita tinggi nak majukan bisnes roti john yg dia start since 2007*muda lagi dah start bisnes :) lagi..menurut Eija..at 1st dia start berniaga di Pasar Ramadhan Putrajaya & around KL je..lama2 berkembang...sampai la dia pndah ke Ipoh coz jumpa jodoh dgn org sana..so dia buka satu lagi kiosk kat Mydin Mall Meru..Bila balik semula ke sini she start with new one kat Alamanda tu..baru je buka bulan lepas


Yg ni de IG NZ Roti John
Kalau x slp yg ni Roti John Large yg biasa..rm6.50
Kalau rupa camni..yg special...harga pun lain..
Klau yg large special x slp me rm8.90
Senang cerita ...nak tahu betul sedap ke tak macam yang me cakap tu, untuk yg stay berdekatan dgn 3 kiosk tu bolehlah cuba..then baru tahu betul tak apa yang me cakap..

4 comments:

Nora Karim said...

Mak aihhhh sedapnya... kecur2 ailio tgk roti john ni.. haih!

Anonymous said...

hi kak norma..caya lah..:) thank you2..mwahxxx

Norma NML said...

@Nora KarimNora...mmg sedap :)

Norma NML said...

@AnonymousMy pleasure Eija :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...