Friday, June 12, 2015

Steamboat @ Bistro Maeps



Cerita malam minggu yang lepas...tempat kerja en hubby ada buat dinner kat Bistro Maeps...khas untuk yg join Kesatuan Sekerja aka UNION aje..

Ikutkan dinner start pukul 7pm...memandangkan tempat tu dekat je so kami keluar pun dah 6.15pm...kononnya nak singgah kejap kat Karnival Riang Ria Cuti Sekolah yg kebetulan sdg berlangsung kat situ tapi mimpi je la..kami kena parking jauh...then naik tramp utk ke Bistro..biasanya tempat parking dekat je...masa kat parking tu ternampak blogger Que Ahmad pusing cari parking agaknya..tapi takde rezeki me nak jumpa dia sekeluarga ..nak sgt jumpa si kecik Ean Rifqee..

Tak banyak pic yang ada..itu pun me suruh en hubby yang snap gambar2 makanan kat situ...
Antaranya...
Antara sos yg kami ambik..x slp ada lagi 2 3 jenis sos lain
yg ni me tak ambik pun..byk sgt makanan..x sempat nak hadap semua
Kuey Teow & Ayam Masak Merah tu me rasa la sikit..nasi not at all
selain tu ada juga mee goreng
Kek, kuih muih, buah2ahan & rojak buah pun ada :)
Yg ni round pertama..1st thing yg kami ambil
Mee sekeping yg diambik x habis..yg dia ulang makan steamboat
ayam tu ...suka benau..
Selain yang kat atas tu ada banyak lagi..ada laksa penang..ada abc...ada aikrim yang Naqiuddin ulang sampai 3 kali x silap me ;)..
Sempat lagi dgn gajet dia :)
Tak tahan asyik tengok anak je makan..finally ...perhh..sdpnya...
letak pula kacang hancur & jagung manis...alhamdulillah
For me kalau makan kat sini tak berbaloi..jenis yg tak reti nak makan berulang kali...nasib baik tak mahal sangat per person...harga ?? Jap me tepek..yg pic kat bawah ni semua pinjam dari fb Bistro Meps :)
Tu dia senarai harga..boleh pilih steamboat aje
boleh juga ambik both steamboat & grill
Promo ni valid untuk makan 4 orang keatas..
maknanya yg ke5 tu termasuk befday boy/girl eat for free
Tempat yang agak luas...nak makan kat tempat berair-cond pun boleh kat luar pun boleh..kemudahan surau pun ada so tak perlu risau nak fikir tempat solat.


Peta lokasi...
Kalau tak sempat nak pergi sekarang bulan puasa pun u alls still boleh try kat sana..tapi harga sedikit mahal berbanding hari biasa sebab menu yang disediakan lebih banyak.

Tapi kalau nak pergi better call dan booking terlebih dahulu sebab biasanya weekend memang ramai dan selalu ada event :)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...