Friday, July 31, 2015

Emergency Contact No Untuk Lock Screen Smartphone

Assalamualaikum wbt 

Baru dua hari lepas me terbaca perkongsian something yang sangat berguna dari whatsapp group..bukan nak copy paste..just nak share untuk yang belum tahu..Tak salah kot kalau kita nak kongsi sesuatu yang baik untuk kebaikan semua.

Semakin lama gajet2 semua makin canggih...handphone pun dah jadi smarthphone...bila makin canggih, macam2 security kita boleh buat untuk screen lock..ada tu yang buat sbb ada secrect bagai..hahaha..pada me suka buat screen lock ni atas sebab safety...yang pasti antara kami bertiga seisi rumah harus tahu to release screen lock smartphone kami..

Ok..back tu entri...macamana u all nak bagi ada no utk di hubungi sekiranya apa2 berlaku kpd pemilik sp tersebut ???...Ye la ..kalau dah kalau pengsan tgh jalan ke..berlaku kemalanagan ke.. camne org nak contact family kalau tak dpt contact nombor org yang terdekat utk dihubungi kan..


Senang je..u all follow step ni...tapi jangan expect view semuanya sama sebab lain brand sp tak semua sama kan..yg ni view Sony sp ...yang pasti  kena cari "setting" terlebih dahulu..


1st step

Next → step 2 then step 3..
klik kat owner info tu..
Nanti kena "tick" kat kotak tu ok (step no 4)
Step 5 tu lah u all letak nombor hp org yg patut dihubungi 
if anything happen :)

Done..senang kan..dulu tak tahu...dah tahu cepat2 buat..senang apa2 hal nanti :)


Segmen Raya Bersama Mamamyja

Assalamualaikum wbt...^◕‿◕^

Hari ni dah masuk 15 Syawal...masih dalam lagi mood beraya...lebih2 lagi kalau yg dok bandar..setiap weekend ada je jemputan open house..so weekend memang dapur tak berasap la ye ..tak kurang juga yang jadi tuan rumah open house, tak menang tangan dibuatnya ^◕‿◕^.

Pagi tadi terbaca entri seorang rakan blogger*sorry lupa nama pasal segmen ni...teringin pulak nak join..nak sama2 kongsi #ootd Raya kami..sebab itukan syaratnya ..mesti berbaju Raya dan ceritakan serba sedikit ttg baju Raya u all ye...

Tema kami tahun ni hijau..hijau apa ek ??? Tak tahu nak cakap hijau apa janji hijau..haha..Baju dua hero me beli di Gene Martino Tesco Kajang...mmg suka beli kat sana..harga tak mahal & pattern pula lain dari yang lain..sebulan sebelum puasa lagi dah beli takut kehabisan saiz dan warna :)..Baju me pula, kain pasang tu beli online dan  tempah je..nak beli sedondon kat Gene Martino..takde size..mcm ni la jadinya bila inci tak cukup tinggi..hehe..instant shawl tu pula  me beli kat Shazzmin Seksyen 7 Bdr Baru Bangi.
Sempat wefie tu :) 
 Yang bawah ni sesi bermaafan kami tiga beranak 
Jangan pelik ye..so far kami bermaafan tak pernah nangis sbb
tiap2 malam pun bermaafan..hehe
Yang ni pula gambar dgn family mertua...since this year memang giliran kat sana...nak upload gambar kat Kelantan takde yang beramai-ramai..maklumlah dah masuk Raya kedua...yg lelaki & anak2 pun dah tak pakai baju Melayu..
In laws  on 1st Syawal 1436H :)
Masih ada masa lagi untuk yg nak join...
Tarikh segmen :  30 Julai 2015 - 31 ogos 2015
3 orang pemenang akan dipilih dan diumumkan oleh Tuan Tanah pada 5 Sept 2015 :)

Nak tahu syarat dan detail sila terjah kat sini ok

Good luck semua untuk kengkawan yg join & Selamat Hari Raya...Maaf Zahir & Batin  ^◕‿◕^



Wednesday, July 29, 2015

Terkesan..Tolong laa..!!

Assalamualaikum wbt...

Lately banyak kita dengar news kemalangan yang melibatkan eskalator...most yang jadi mangsa adalah kanak2...bila kes yang melibatkan kanak2 sedikit sebanyak disebabkan kecuaian penjaga/parents...tak dinafikan  ada juga kes yang melibatkan orang dewasa cuma nisbah sgt sedikit...

Kes2 macam ni bukan aje berlaku di negara kita..di negara2 lain pun ada...sebab utama adalah kecuaian..cuba fikir apa akan terjadi pada mangsa..trauma...ada yg mengalami kecacatan kekal..nauzubillah..

Sumber : Harian Metro
Sumber : MStar
Berlaku di Johor

Berlaku di Jakarta

Tangan kanak-kanak tersepit eskalator
Berlaku di China
Yang ni sangat tragis...bila me tengok video yang member group share..tapi tak sanggup nak upload kat sini*u all pun sure dah tengok dlm news kan...betapa besarnya pengorbanan seorang ibu...dia ditelan eskalator demi menyelamatkan anak..
Ibu selamat anak sebelum 'ditelan' eskalator
Maut akibnat kecuaian pihak lain..
Ibubapa @ penjaga kat luar sana...pleaseeee...tolonglah alert & awasi  anak2 kita...ramai yang me perhatikan..dibiar je anak tu turun naik main eskalator...kdg2 yg baru terkedek-kedek pandai berjalan pun korang pegang nakik mende alah tu..dukung je la...sekejap je pun..kalau dah jadi apa2 menyesal pun dah tak guna..For me, dek kerana terbiasa dr dulu..eventhough sibujang me dah besar pun kdg nak melangkah lif tu terpegang juga tangan dia..nak seberang jalan pun..tapi biasalah ada mulut yg mmg jenis suka bercakap benda yg negatif je...anak dah besar pun nak pegang lagi ke...ehhhh..peduli la..anak aku kot..aku kandung..nak bersalin pun bukan main susah...salah ke kalau kita nak jaga keselamatan anak kita sendiri..dah namanya knk2 ...ada masa mereka terlalai...so kita la yg kena more alert..

Monday, July 27, 2015

~.~Penat Tapi Happy 。◕‿◕。

Assalamualaikum wbt..^◕‿◕^

Masih dalam mood beraya...weekend lepas macam tersangat busy...mil dan adik2 ipar datang KL..nasib baik la K.long tak kerja, so dorang ke rumah K.long dulu & overnite kat situ..Sabtu tu dorang konvoi pi Raya tapi sedih sbbnya en hubby & me tak boleh nak join..kerja.. Naqiuddin je yang join...kira wakil kami..next week jwpnya kami beraya sendiri le ke rumah pakcik makcik belah en hubby..

Yg menjadikan me so busy, kebetulan sibling sister pula admitted hari Jumaat tu sbb nak bersalin..tunggu anak2 buah balik dari sekolah..settle pakaian & makan dorang, tehen hantar rumah kakak sbb Sabtu tu me keje. Alhamdulillah malam tu juga adik me selamat bersalin baby ke 4..baby boy..

Esoknya lepas kerja berkejar ke hospital nak melawat baby & mama...itupun tak boleh lama sbb ada jemputan rumah kawan en hubby & kena ke pasar beli apa yg patut sbb Ahad tu dah janji Mak mertua & ipar duai nak datang breakfast kat rumah...nak makan Nasi Kerabu katanya...
Wanginya bau awk..nti Cikma selalu pi tgok awk kt rumah ye..
Gambar bwh tu beberap jam lepas lahir..pic dr papa dia
Pagi2 lepas subuh dah berperang kat dapur...takut terlewat sbb Ahad tu nak beraya 4 buah rumah*ikut plan la...alhamdulillah Nasi Kerabu for their breakfast ready as requested ...
Hasil 'berperang' mlm tadi & dr Subuh tadi..
Ikan Goreng Tepung, Ayam Bakar,Solok Lada..yg
lain2 tu pelengkap Nasi Kerabu..:)

Yang u alls nampak macam kuah2 tu adalah
Samabl cili, kuah tumis & budu tumis bawang
As plan lebih kurang 9 lebih dorang sampai...happy tengok berselera je masing2..mula2 risau juga sbb 2 orang anak buah yg kecik tak nak makan sbb nasi warna biru ngeri kot..hehe...maklumlah masing2 tak pernah makan sebelum ni..bila dah pujuk & try siap bertambah lagi..itu pun makan dgn Ayam Bakar & Kuah Tumis je..kuah kari katanya..apa2 le syg janji makan..
Masing2 kusyuk ..x pandang kamera pun
Dah siap kami konvoi beraya ke BBBangi, Rawang & KL..bermulalah sesi menternak lemak..hahaha...Nasi Kebuli, Mee Goreng, Nasi Campur, Laksa Penang, Nasi Lemak...belum masuk dessert..full...bahagia ye perut..;)..Dek kerana masih dalam suasana Raya...most jalan kat KL jammed...perut yg dah penuh macam kosong balik sbb lama dlm kereta..hehe.....Sampai rumah terasa penatnya..tapi seronok sbb dapat berkumpul mcm tu..InshaaAllah next week turn my buat makan2 untuk adik beradik me pula :)




Saturday, July 25, 2015

❀✿Aidilfitri Di Kelantan & Jengka❀✿

Assalamualaikum wbt ^◕‿◕^

Lebih seminggu blog suam2 kuku me tak berupdate...Alhamdulillah Selasa kami selamat sampai ke Kajang setelah menempuh perjalanan selama 10 jam..tak seteruk mana berbanding 15 jam yg pernah kami hadap beberapa tahun lepas masa cuti CNY...dah faham sgt bila musim perayaan.

Rabu tu still on leave sbb sakit2 badan kesan demam tak hilang lagi...ujian betul Aidilfitri kali ni...on the way balik Pahang kena 'ceri beri'...malam before bertolak balik Kajang pula, entah mana silapnya keep vomiting sampai badan takde tenaga langsung...

Walaupun demam terpaksa bertolak balik sebab anak sekolah...just baring kat seat belakang...perut menolak semua makanan kecuali buah rambutan yg beli kat tepi jalan tu je..hmm..mengada-ngadakan...buah pun jadi mahal ye bila musim Raya macam ni..tak silap me hari tu namapak sekilo rambutan rm5 je..ini dah jadi rm7/kg..

Ok..sambung bab Raya..just nak share pic & sedikit kisah Raya kami...itu pun tak banyak snap..sebab bila badan tak sihat mood bergambar pun ke laut...

Malam menjelang Raya...rutin kalau rumah in law, kami akan berjemaah Maghrib, Isyak & takbir Raya anak beranak...as usual en hubby yg mengepalai majlis...
Bila sekali sekala berkumpul...happy sgt saat2 mcm ni :)
Petang sebelum Raya sempat la tolong ...jadi pembantu buat kerja kupas mengupas bawang.....tukang masak macam biasa la..Mak & Kak Long...alhamdulillah by petang lemang, rendang ayam & daging, kuah kacang, sup gear box semuanya dah ready..
Ayam golek utk berbuka..

Antara yg sempat me snap

1st Syawal...balik Solat Aidilfitri...sesi bermaaf-maafan...bagi duit Raya...family photo...yeahhh it's rutin...
Kami & Mak
Mak dah sebak tu ..

It's time for Us...jgn tya nape kami x nangis bila bermaafan..
Pada kami tiap2 mlm b4 Zzz mmg bermaafan
so takde yg terbuku dlm hati kot ♥
Gambar ber3 pun x byk..
Raya kedua pagi2 kami dah bertolak ke Kelantan..sampai kat Merapoh banyak betul org jual durian kg tapi sygnya tak boleh beli...faham2 je la kalau nak bawa dalam kereta..nak berhenti makan perut pula x mengizinkan...sampai Kelantan dah petang...next day baru beraya ke rumah nenek , pakcik makcik & rumah kakak...a bit terkilan sbb tahun ni langsung tak jumpa sorang pun member2...tak larat nak ke sana sini bila badan tak sihat...lemah rasanya...dgn cuaca yg agak panas lagi .. 
Apapun alhamdulillah semuanya selesai cuma sedikit sedih sbb Raya kali ni tak berpeluang menziarah kubur arwah ayah....ABC..Back to work..:)
Sejuk hati tgok Naqiuddin pgg tgn my mom...
Yg bwh tu free hair tu nenek me..sblh tu chek dgn adik bongsu
Yg ni bekalan masa otw balik Kajang
Esoknya my sis call cakap tolong belikan buah durian kat Merapoh tu....wink2..tq Kak Tie..lap U..eh2..♥ U..;)
Rasa demam dah ok terus kenduri duye ;)
10 perkara yang paling kita semua suka setiap kali Raya :)
p/s : InshaaAllah Raya Haji nti ketemu lagi ye wahai insan2 yg me syg :)

Wednesday, July 15, 2015

Bertukar Plan..

Assalamualaikum wbt ^◕‿◕^

Sekarang ni semuanya trend pakai smartphone...dah pakai smartphone tu faham2 aje lah..takkan nak '0' macam tu je...rasanya majoriti yg beli smartphone & seangkatannya sebab nak berinternet kan..

Ingat lagi, my 1st android phone dulu Samsung Wonder ...masa tu guna pakej maxis...atas beberapa sebab dan agak mahal me tukar kpd u mobile...u mobile memang agak murah dan yg bestnya unlimited tapi banyak tempat yg line tak berapa clear...

Now me dah tukar kepada Celcom First Basic 38...tapi kekalkan no yang lama...pakej yang sangat murah dan sangat sesuai untuk yang suka update instagram, facebook, twitter, whatsapp, we chat, line, skype dan byk lagi sampai me pun tak ingat nak taip kat sini.. 



Tuesday, July 14, 2015

Sampainya hati...

Assalamualaikum wbt...^◕‿◕^

Lately u all perasan tak...banyak kes jenayah yang kita tak sangka...ingatkan bulan Ramadhan semua tu berkurangan tapi menjadi-jadi pulak..Nauzubillah..semoga kita semua dijauhi dari semua tu..

Kes buang anak...hmm tak payah nak cakap la...rasanya dalam bulan Ramadhan ni dah ada lebih 3 kes..itu yang me terbaca kat paper...semalam kes me terbaca pasal kes ragut...sedih sangat, disaat Raya hampir tiba..ada anak yang kehilangan ibu gara2 manusia yg tak berperikemanusiaan...tak terbygkah dek peragut ni kalau mangsa itu family dorang..camne ???

Banyak kot kerja halal yang u all boleh buat...me pernah terbaca..pekerja Bangla dpt rm5000 setiap bulan dgn hanya mengambil upah memotong rumput..itupun kerja part time tau..bayangkan warga asing boleh menjadi kaya di negara kita...please la..malu la sikit dgn dorang ni...banyak peluang kerja..jangan nak memilih...kerja cleaner pun boleh jadi kaya apa..yang penting kena rajin dan usaha..rezeki Allah dah sediakan..tinggal kita je kena rajin...

Rindu Itu Sentiasa Ada...

Assalamualaikum wbt ^◕‿◕^

Kalau dulu, dgr je lagu Raya happy sangat..tak sabar nak balik kampung..nak jumpa Chek Ayah*arwah...kalau boleh nak berpuasa kat kampung..seronok berebut-rebut juadah berbuka...tapi apakan daya...rezeki me kat sini...kalau dapat pun berpuasa kat kampung 2 3 hari je la..

Tahun ni dah masuk tahun ke 3..kami beraya tanpa arwah ayah ...rindunya Ya Allah... hanya Dia yg tahu...jangan terdengar lagu Raya yg sedih syahdu..tak pasal2 airmata me mengalir...ingat lagi, arwahlah org yg tak senang duduk selagi anak menantu & cucu tak sampai kat kg...sanggup tunggu di depan muka pintu walaupun dah pukul pukul 3 pagi..sbb tu kdg2 kami tak mention bertolak pukul berapa..kesian arwah sampai tak tidur menunggu. Ayah... InshaaAllah Raya nanti Ma takkan lupa menziarahi pusara ayah...Ma rindu ayah sgt2...
al fatihah...semoga ayah sentiasa tenang di sana ...


^◕‿◕^ 'Kad' Raya Pengganti Diri ^◕‿◕^

Assalamualaikum wbt ^◕‿◕^

Insha Allah jika tiada aral melintang Jumaat nanti umat Islam akan menyambut Syawal...Dan InshaaAllah pada masa tu juga me dah pun berada di kg en hubby...so selama 8 hari berada di 2 kampung me kena 'rehatkan' blog...Bz weyyy...nak borak2 dgn family puas2...nak layan tetamu...nak berjalan rumah saudara mara rakan taulan...haaa kan bz tu..

Jadi me nak wish in advance untuk kawan2 walaupun tak pernah bersua muka...ingatan tetap ada...kadang ada entri secara tak langsung buat u all terasa...tertulis komen yg tak sepatutnya atau yg u all tak suka...dgn hati yg tulus ikhlas me memohon maaf...


Sekali lagi me nak pesan untuk kengkawan yg nak balik beraya kat kg tu....berhati2 lah sepanjang perjalanan..drive safely...pastikan anak2 tak tertinggal kat mana2 perhentian...teman suami berborak..jangan buat taik mata jer..sian suami kita kan ..hehe...apapun semoga kita semua selamat sampai kg dan kembali ke tempat mencari rezeki...





Tap jangan lupa doa tau ^◕‿◕^....baca doa..semoga perjalanan kita sentiasa dilindungiNya..



U all ada yg tak habis nak shopping lagi ?? Malas nak bersesak kat bazar ??
Jom terjah sini

p/s : Dlm otak igt kg...keje tapi jiwa dah sampai sana..hehehe

Monday, July 13, 2015

Resepi Puding Roti Berkuah Kastard Guna Pemanggang Ajaib

Assalamualaikum wbt ^◕‿◕^

Me kan ada buat entry pasal Puding Roti tu kan...then me upload kat ig...saja suka2..dah biasa buat macam tu...tak salah kot...Kebetulan ada kawan2 yang bertanya resepi...so me nak share..ikutkan senang je nak dapat resepi..just google je tapi me masak ikut bahan yang ada kat rumah...tak payah pening kepala nak fikir.

Bahan2 sgt senang :-
Roti Gardenia (sandwich)
Sedikit Butter
2 biji telur ayam
1/2 sudu teh esen vanilla
3/4 cawan gula castor
2 sudu besar marjerin
2 sudu besar tepung kastard

Bahan2 hiasan
Kurma - dibuang biji & hiris kecil
Kismis
Coklat Rice


Cara2 :
~Carikkan @ potong roti ikut suka, sapu dgn butter dikedua belahnya,  jgn kecil sgt & jgn besar sangat. 
~Tuangkan marjerin yg telah dicairkan terlebih dahulu dgn gula kastor (pastikan gula hancur)
~Kacau telur dalam bekas berasingan..
~Tuangkan keatas seluruh roti tadi... 

~Taburkan bahan2 hiasan...
Sebeluk dibakar
Masakan atas api perlahan selama 5-10 minit (hingga masak)
Selepas dibakar...chocolate dah mula cair
Untuk sos kastard.
Masukkan susu cair & tepung kastard..
Bancuh hingga tepung hancur
Masakkan atas api perlahan
Perlu dikacau sentiasa supaya ia tidak berketul.
Bila dah mendidih dan pekat, boleh la tutup api.


Kalau nak sedap..sos tu masukkan dlm peti ais..biarkan sejuk..nak makan baru tuangkan :)
Sos kastard + Sos coklat
Lupa pulak..sos coklat tu me hanya cairkan coklat masakan +sedikit butter & sedikit susu cair..guna kaedah double boil tau..kacau sampai hancur & hingga agk pekat barulah angkat.

Masak2 Hari Minggu

Assalamualaikum wbt..

Pejam celik pejam celik dah nak masuk penghujung Ramadhan...Ya Allah semoga kita berpeluang bertemu dgn malam Lailatul Qadar...Ok...back too n3...sejak bulan puasa,setiap kali weekend seboleh yg mungkin me cuba memenuhi permintaan 2 hero me...cakap nak makan apa..inshaaAllah me cuba masakkan.. 

Sabtu tu en hubby cakap teringin nak makan Ikan Masak Tempoyak...since me tak makan ikan patin so dia cakap ikan tenggiri pun ok..sedap...Naqiuddin pula nak Ikan Kembung Bakar cicah Air Asam..so pagi2 ke pasar beli apa yang patut..tung tang tung tang kat dapur...alhamdulillah done...



Kuih pula me buat 3 jenis..pehhh rajin sgt konon padahal satu adunan je kot...Onde2 , Puteri Mandi & Kuih Butir Nangka..seanagkan..semuanya base yg sama...tepung beras, air kapur sikit , air pandan...:)..

Pic Ikan Bakar & Kuih Butir Nangka lupa pula nak snap ..hehe

Ahad tu konon nak berbuka kat luar tapi dah penut pagi tu ke Alamanda..then pi Tesco..malas dah nak keluar..dgn cuaca yg panas terik..So ahad tu me masak je Tomyam Ayam Putih ..kalau tomyam perlulah ada Telur Dadar..then masak Terung Goreng Sambal...Dessert pula dek teringin nak makan Puding Roti Kastard Berkuah, maka menjadilah...lagipun barang2 semuanya dah ada. Untuk hubby me buat Agar2 Sirap..nak makan agar2 kenduri katanya..

yg ni kuah kastard..

Maybe hari last baru berbuka kat luar kot..nak kena clear kan peti ais...mana lah tahu tiba2 power trip karang tak pasal2 berulat peti ais..yheww..U alls kalau dah bosan nak makan nasi je..apa kata bawa anak2 makan kat KFC..ada kupon percuma tau...


p/s : tinggal esok je keje..tak sbr nak balik kg...rindunyaaaaa...



Thursday, July 9, 2015

Yeayy..Cuti Dah Lulus ^◕‿◕^

Assalamualaikum wbt...^◕‿◕^

Syukur Alhamdulillah cuti dah lulus..included yg company bagi 8 hari...I like....senyum sampai telinga...^◕‿◕^
Walaupun tahun ni turn Raya kg en hubby dulu tapi as usual 2nd @ 3rd day mesti balik kg me pula...alhamdulillah itu rutin kami setiap tahun..konsep alternate...adil & tak payah nak gaduh2 kan..lagipun apa nak risau..rumah in law pun dah macam rumah kita..tetap happy & seronok...hehe

Hmm...tak sabar nak balik kg..bukan la kata orang beria sgt nak beraya macam budak2 tu...yg paling buat me tak sabar...nak jumpa peluk cium chek, mak mertua...nenek me yg sdg uzur..nak jumpa adik beradik saudara mara..Ya Allah seronok sgt dpt berkumpul sembang & makan ramai2...kadang dgn cousin pun jumpa setahun sekali je..maklum la masing2 tinggal berjauhan..jumpa2 je dah anak dah besar...tak pun anak dah bertambah ...me je yg tak bertambah ;)

Kepada kawan2 dan sesiapa saja yang akan memulakan perjalanan balik kg tu...pandulah berhati-hati..tak  payah nak kejar sgt rumah tu..tak lari kot...untuk isteri yg mcm me ni..dok sebelah jgnlah membuta aje..teman suami kita yg tgh memandu tu ...borak dgn dia...pantau keadaan dia, sekali sekala tanya ngantuk ke tak..kalau mengantuk suruh berhenti rehat dulu. Saya doakan u alls selamat balik kampung dan kembali.. 



Wednesday, July 8, 2015

Slot Akasia Syurga Nur * Tonton & Download *

Assalamualikum wbt

Kononnya mula2 tak nak la layan drama ni...ye la..kalau dah tengok satu episod..for sure nak tengok yg seterusnya...Tapi bila dah tertonton tu mcm best je jalan cerita ni...

Kisah sedih kehidupan Nur Jannah lakonan Janna Nick yang menjadi anak yatim piatu berikutan ibu bapanya dibunuh oleh perompak.Nur yang dijaga ibu saudaranya sering didera , beliau melarikan diri dari rumah dan terjumpa Sarina (Sheila Rusly). Sarina yang baik hati telah mengambil Nur sebagai anak angkat dan menjaga Nur bagai menatang minyak yang penuh.
Sarina yang mempunyai dua orang anak lelaki, Kamil lakonan Amar Asyraf dan Adib lakonan Erwin Dawson yang tidak suka dgn kehadiran Nur dalam keluarga mereka. Tetapi lama-kelamaan Kamil telah jatuh hati dgn Nur. Bagaimanapun, Kamil telah dijodohkan dengan Siti lakonan Dayana Roza. Bagaimanakah kisah percintaan Kamil dan Nur boleh terjalin? Sama2 kita tonton drama Syurga Nur nanti..


~ Tamat ~






Tuesday, July 7, 2015

Eksperimen Cinta *Tonton & Download*

Assalamualaikum wbt ^◕‿◕^

Satu lagi drama yg me layan skrg ni...pun adaptasi dari cerita novel ...walaupun drama ni weekend tapi macam biasa since tayangannya pada waktu yg tak sesuai so me download & layan next day aje la..:)

Sedikit Sinopsis..

Macam cinta pandang pertama,1st time bertentang mata, Tengku Aaron Shah sudah mula tertarik dengan perwatakan Damia Farisha Razak yg lain daripada perempuan lain . Tengku Aaron yang terkenal mempunyai ramai kawan wanita telah mengugut Damia untuk menerima lamarannya, semata-mata hanya untuk eksperimen cinta. Hakikatnya, perkahwinan itu adalah untuk mengaburi mata semua orang terutamanya kembarnya Tengku Andrean yang dianggapnya telah merampas kekasihnya, Seri. Aaron mahu tunjukkan yang dia juga boleh hidup bahagia. ..Pelakon utamanya Fahrin Ahmad dan Izreen Azminda..
Lama2 dari eksperimen iru ,kehidupan mereka berubah apabila duduk serumah. Ada perasaan cemburu bila masing2 berckp org lain...rasa rindu bila berjauhan .Tetapi kehadiran seorang perempuan bernama Salmi yangg cuba menuduh Tengku Aaron menghamilkannya mengganggu kebahagiaan rumahtangga mereka. Bagi Damia,selagi lafaz talak tidak terucap, selagi itu dia akan menjaga maruah Aaron.

Episod 15



~ Tamat ~

Monday, July 6, 2015

Colek di Presint 16 Putrajaya

Assalamualikum wbt ^◕‿◕^

Malam sabtu lepas baru me berpeluang nak memenuhi keinginan hati yg nak sangat makan colek..sudah menjadi kebiasaan..bila bulan puasa org Kelantan memang sinonim dgn colek..Ikutkan awal2 puasa kakak dah cakap pasal colek kat  Presint 16 tu, tapi masa tu kan me kena sakit perut yg teruk...then batuk selsema lagi...

Me & Rifqi pegi satu kereta dgn kereta kakak sbb en hubby pegi tarawih..sampai je terus order..ramai juga orang kat situ... ada colek buah, colek kerang rebus...kerang bakar & colek keropok..Antara pics yg sempat me snap..yg lain2 tu dah 'selamat'..:)



Yang ni pula budak yg terlalu lincahnya..konon umpan dgn keropok dia ok...5 minit je terus nak turun dari baby seat tu..nak kejar org main bola & mercun ...sabau je la..


Kami order 3 mangkuk colek kerang rebus, 2 pinggan colek buah, 1 mangkuk keropok..Teh Ais 1, Teh O Ais 3, Sirap 1..total rm33...murah tak ??


p/s : Mcm nak repeat lagi..lupa nk tya ttup pkul brp..klau lewat boleh pi sama2 dgn en hubby 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...