Saturday, July 25, 2015

❀✿Aidilfitri Di Kelantan & Jengka❀✿

Assalamualaikum wbt ^◕‿◕^

Lebih seminggu blog suam2 kuku me tak berupdate...Alhamdulillah Selasa kami selamat sampai ke Kajang setelah menempuh perjalanan selama 10 jam..tak seteruk mana berbanding 15 jam yg pernah kami hadap beberapa tahun lepas masa cuti CNY...dah faham sgt bila musim perayaan.

Rabu tu still on leave sbb sakit2 badan kesan demam tak hilang lagi...ujian betul Aidilfitri kali ni...on the way balik Pahang kena 'ceri beri'...malam before bertolak balik Kajang pula, entah mana silapnya keep vomiting sampai badan takde tenaga langsung...

Walaupun demam terpaksa bertolak balik sebab anak sekolah...just baring kat seat belakang...perut menolak semua makanan kecuali buah rambutan yg beli kat tepi jalan tu je..hmm..mengada-ngadakan...buah pun jadi mahal ye bila musim Raya macam ni..tak silap me hari tu namapak sekilo rambutan rm5 je..ini dah jadi rm7/kg..

Ok..sambung bab Raya..just nak share pic & sedikit kisah Raya kami...itu pun tak banyak snap..sebab bila badan tak sihat mood bergambar pun ke laut...

Malam menjelang Raya...rutin kalau rumah in law, kami akan berjemaah Maghrib, Isyak & takbir Raya anak beranak...as usual en hubby yg mengepalai majlis...
Bila sekali sekala berkumpul...happy sgt saat2 mcm ni :)
Petang sebelum Raya sempat la tolong ...jadi pembantu buat kerja kupas mengupas bawang.....tukang masak macam biasa la..Mak & Kak Long...alhamdulillah by petang lemang, rendang ayam & daging, kuah kacang, sup gear box semuanya dah ready..
Ayam golek utk berbuka..

Antara yg sempat me snap

1st Syawal...balik Solat Aidilfitri...sesi bermaaf-maafan...bagi duit Raya...family photo...yeahhh it's rutin...
Kami & Mak
Mak dah sebak tu ..

It's time for Us...jgn tya nape kami x nangis bila bermaafan..
Pada kami tiap2 mlm b4 Zzz mmg bermaafan
so takde yg terbuku dlm hati kot ♥
Gambar ber3 pun x byk..
Raya kedua pagi2 kami dah bertolak ke Kelantan..sampai kat Merapoh banyak betul org jual durian kg tapi sygnya tak boleh beli...faham2 je la kalau nak bawa dalam kereta..nak berhenti makan perut pula x mengizinkan...sampai Kelantan dah petang...next day baru beraya ke rumah nenek , pakcik makcik & rumah kakak...a bit terkilan sbb tahun ni langsung tak jumpa sorang pun member2...tak larat nak ke sana sini bila badan tak sihat...lemah rasanya...dgn cuaca yg agak panas lagi .. 
Apapun alhamdulillah semuanya selesai cuma sedikit sedih sbb Raya kali ni tak berpeluang menziarah kubur arwah ayah....ABC..Back to work..:)
Sejuk hati tgok Naqiuddin pgg tgn my mom...
Yg bwh tu free hair tu nenek me..sblh tu chek dgn adik bongsu
Yg ni bekalan masa otw balik Kajang
Esoknya my sis call cakap tolong belikan buah durian kat Merapoh tu....wink2..tq Kak Tie..lap U..eh2..♥ U..;)
Rasa demam dah ok terus kenduri duye ;)
10 perkara yang paling kita semua suka setiap kali Raya :)
p/s : InshaaAllah Raya Haji nti ketemu lagi ye wahai insan2 yg me syg :)

12 comments:

Zee Suhaini said...

selamat hari raya..
memang menjadi sungguh durian kat merapoh tuh..nak membeli masuk bonet keter tak boleh..huhuu

Hanis Amanina said...

ramai yang tema hijau ye tahun ni :)

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Selamat. hari raya buat Norma sekeluarga ;)

Wattie said...

Selamat hari raya. Suka tengok.suasana begini di hariraya.

MizzTina said...

ahli keluarga ramai ni mmg meriah kak..

adianiez AIDA said...

raya tu pun aida berpeluang makan durian :)
musang king lagi...

Norma NML said...

@Zee SuhainiZee..nanti x sempat sampai KL, ada yg pening lalat krg..hihi

Norma NML said...

@Hanis AmaninaBetul2..mber kat ofis ni pun sama

Norma NML said...

@CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati)T.kasih..Slmt Hri Raya buat akak sekeluarga juga :)

Norma NML said...

@Wattiemmg seronok sbb kita dpt berkumpul dgn keluarga sdra mara..:)

Norma NML said...

@MizzTinaMmg pun...mcm2 kerenah anak2 buah tp seronok

Norma NML said...

@adianiez AIDAMusang King?? Perhh..sdp tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...