Friday, July 31, 2015

Emergency Contact No Untuk Lock Screen Smartphone

Assalamualaikum wbt 

Baru dua hari lepas me terbaca perkongsian something yang sangat berguna dari whatsapp group..bukan nak copy paste..just nak share untuk yang belum tahu..Tak salah kot kalau kita nak kongsi sesuatu yang baik untuk kebaikan semua.

Semakin lama gajet2 semua makin canggih...handphone pun dah jadi smarthphone...bila makin canggih, macam2 security kita boleh buat untuk screen lock..ada tu yang buat sbb ada secrect bagai..hahaha..pada me suka buat screen lock ni atas sebab safety...yang pasti antara kami bertiga seisi rumah harus tahu to release screen lock smartphone kami..

Ok..back tu entri...macamana u all nak bagi ada no utk di hubungi sekiranya apa2 berlaku kpd pemilik sp tersebut ???...Ye la ..kalau dah kalau pengsan tgh jalan ke..berlaku kemalanagan ke.. camne org nak contact family kalau tak dpt contact nombor org yang terdekat utk dihubungi kan..


Senang je..u all follow step ni...tapi jangan expect view semuanya sama sebab lain brand sp tak semua sama kan..yg ni view Sony sp ...yang pasti  kena cari "setting" terlebih dahulu..


1st step

Next → step 2 then step 3..
klik kat owner info tu..
Nanti kena "tick" kat kotak tu ok (step no 4)
Step 5 tu lah u all letak nombor hp org yg patut dihubungi 
if anything happen :)

Done..senang kan..dulu tak tahu...dah tahu cepat2 buat..senang apa2 hal nanti :)


4 comments:

Cikna said...

Cikna t'perasan kat FB, baguskn....

adianiez AIDA said...

byk gak org update pasal ni ekk.
bagus :)
tq for sharing it again.
bcoz aida x buat lagi :(

Norma NML said...

@CiknaHa a..senang kot kalau ada kecemasan..

Norma NML said...

@adianiez AIDABetter buat Aida...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...