Monday, July 6, 2015

Colek di Presint 16 Putrajaya

Assalamualikum wbt ^◕‿◕^

Malam sabtu lepas baru me berpeluang nak memenuhi keinginan hati yg nak sangat makan colek..sudah menjadi kebiasaan..bila bulan puasa org Kelantan memang sinonim dgn colek..Ikutkan awal2 puasa kakak dah cakap pasal colek kat  Presint 16 tu, tapi masa tu kan me kena sakit perut yg teruk...then batuk selsema lagi...

Me & Rifqi pegi satu kereta dgn kereta kakak sbb en hubby pegi tarawih..sampai je terus order..ramai juga orang kat situ... ada colek buah, colek kerang rebus...kerang bakar & colek keropok..Antara pics yg sempat me snap..yg lain2 tu dah 'selamat'..:)



Yang ni pula budak yg terlalu lincahnya..konon umpan dgn keropok dia ok...5 minit je terus nak turun dari baby seat tu..nak kejar org main bola & mercun ...sabau je la..


Kami order 3 mangkuk colek kerang rebus, 2 pinggan colek buah, 1 mangkuk keropok..Teh Ais 1, Teh O Ais 3, Sirap 1..total rm33...murah tak ??


p/s : Mcm nak repeat lagi..lupa nk tya ttup pkul brp..klau lewat boleh pi sama2 dgn en hubby 

10 comments:

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya

MizzTina said...

haaaaaaa...sy tau kedai ni kt mana, kedai no.5 kan.. hehehe.. pernah dtg ctu beli air, nmpk buah² tu, tnye buah ni utk apa..dia blh kenakan sy..ciskek btl..

Norma NML said...

@Nurzakiah HanumAnum..ajk Cik Abe pegi :)

Norma NML said...

@MizzTinaHaaa...betol sgt tu..Kedai No 5..bdk2 je pekerjanya..nk ngorat awk la tu..haha :D

Khalid Kyle said...

Tetiba teringat plak sambal kerang my mum, klu dpt time berbuka skunk ni kan best huhu


Jom Terjah: Bukti cukai GST menyusahkan rakyat berbanding SST

adianiez AIDA said...

colek?
mcm cicah gitu ekk?
menarik...

Norma NML said...

@Khalid KyleKalau mak yg masak lagi best :)

Norma NML said...

@adianiez AIDAHa a..lebih kurang la..cuma kdg2 bhn2 utk sos tu yg membezakan sos tersebut..kesedapan colek bergantung pada sos :)

aRz MoHa said...

Terbaik

Norma NML said...

@aRz MoHa:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...