Monday, July 13, 2015

Masak2 Hari Minggu

Assalamualaikum wbt..

Pejam celik pejam celik dah nak masuk penghujung Ramadhan...Ya Allah semoga kita berpeluang bertemu dgn malam Lailatul Qadar...Ok...back too n3...sejak bulan puasa,setiap kali weekend seboleh yg mungkin me cuba memenuhi permintaan 2 hero me...cakap nak makan apa..inshaaAllah me cuba masakkan.. 

Sabtu tu en hubby cakap teringin nak makan Ikan Masak Tempoyak...since me tak makan ikan patin so dia cakap ikan tenggiri pun ok..sedap...Naqiuddin pula nak Ikan Kembung Bakar cicah Air Asam..so pagi2 ke pasar beli apa yang patut..tung tang tung tang kat dapur...alhamdulillah done...



Kuih pula me buat 3 jenis..pehhh rajin sgt konon padahal satu adunan je kot...Onde2 , Puteri Mandi & Kuih Butir Nangka..seanagkan..semuanya base yg sama...tepung beras, air kapur sikit , air pandan...:)..

Pic Ikan Bakar & Kuih Butir Nangka lupa pula nak snap ..hehe

Ahad tu konon nak berbuka kat luar tapi dah penut pagi tu ke Alamanda..then pi Tesco..malas dah nak keluar..dgn cuaca yg panas terik..So ahad tu me masak je Tomyam Ayam Putih ..kalau tomyam perlulah ada Telur Dadar..then masak Terung Goreng Sambal...Dessert pula dek teringin nak makan Puding Roti Kastard Berkuah, maka menjadilah...lagipun barang2 semuanya dah ada. Untuk hubby me buat Agar2 Sirap..nak makan agar2 kenduri katanya..

yg ni kuah kastard..

Maybe hari last baru berbuka kat luar kot..nak kena clear kan peti ais...mana lah tahu tiba2 power trip karang tak pasal2 berulat peti ais..yheww..U alls kalau dah bosan nak makan nasi je..apa kata bawa anak2 makan kat KFC..ada kupon percuma tau...


p/s : tinggal esok je keje..tak sbr nak balik kg...rindunyaaaaa...



6 comments:

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya

Kakcik Nur said...

Aidil Fitri kian hampir. Semoga segalanya dalam rahmat Ilahi...

adianiez AIDA said...

esok aida masih bekerja :( hu hu hu...

Norma NML said...

@Nurzakiah Hanumhehe..tq Anum :)

Norma NML said...

@Kakcik NurAamiin...t.kasih kakcik

Norma NML said...

@adianiez AIDAAkak pun tp take leave sbb ank dah cuti..huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...