Monday, July 27, 2015

~.~Penat Tapi Happy 。◕‿◕。

Assalamualaikum wbt..^◕‿◕^

Masih dalam mood beraya...weekend lepas macam tersangat busy...mil dan adik2 ipar datang KL..nasib baik la K.long tak kerja, so dorang ke rumah K.long dulu & overnite kat situ..Sabtu tu dorang konvoi pi Raya tapi sedih sbbnya en hubby & me tak boleh nak join..kerja.. Naqiuddin je yang join...kira wakil kami..next week jwpnya kami beraya sendiri le ke rumah pakcik makcik belah en hubby..

Yg menjadikan me so busy, kebetulan sibling sister pula admitted hari Jumaat tu sbb nak bersalin..tunggu anak2 buah balik dari sekolah..settle pakaian & makan dorang, tehen hantar rumah kakak sbb Sabtu tu me keje. Alhamdulillah malam tu juga adik me selamat bersalin baby ke 4..baby boy..

Esoknya lepas kerja berkejar ke hospital nak melawat baby & mama...itupun tak boleh lama sbb ada jemputan rumah kawan en hubby & kena ke pasar beli apa yg patut sbb Ahad tu dah janji Mak mertua & ipar duai nak datang breakfast kat rumah...nak makan Nasi Kerabu katanya...
Wanginya bau awk..nti Cikma selalu pi tgok awk kt rumah ye..
Gambar bwh tu beberap jam lepas lahir..pic dr papa dia
Pagi2 lepas subuh dah berperang kat dapur...takut terlewat sbb Ahad tu nak beraya 4 buah rumah*ikut plan la...alhamdulillah Nasi Kerabu for their breakfast ready as requested ...
Hasil 'berperang' mlm tadi & dr Subuh tadi..
Ikan Goreng Tepung, Ayam Bakar,Solok Lada..yg
lain2 tu pelengkap Nasi Kerabu..:)

Yang u alls nampak macam kuah2 tu adalah
Samabl cili, kuah tumis & budu tumis bawang
As plan lebih kurang 9 lebih dorang sampai...happy tengok berselera je masing2..mula2 risau juga sbb 2 orang anak buah yg kecik tak nak makan sbb nasi warna biru ngeri kot..hehe...maklumlah masing2 tak pernah makan sebelum ni..bila dah pujuk & try siap bertambah lagi..itu pun makan dgn Ayam Bakar & Kuah Tumis je..kuah kari katanya..apa2 le syg janji makan..
Masing2 kusyuk ..x pandang kamera pun
Dah siap kami konvoi beraya ke BBBangi, Rawang & KL..bermulalah sesi menternak lemak..hahaha...Nasi Kebuli, Mee Goreng, Nasi Campur, Laksa Penang, Nasi Lemak...belum masuk dessert..full...bahagia ye perut..;)..Dek kerana masih dalam suasana Raya...most jalan kat KL jammed...perut yg dah penuh macam kosong balik sbb lama dlm kereta..hehe.....Sampai rumah terasa penatnya..tapi seronok sbb dapat berkumpul mcm tu..InshaaAllah next week turn my buat makan2 untuk adik beradik me pula :)




6 comments:

Amanda Suria said...

Sedapny nasi kerabu tu akak....sook lada..ermm sedapnya

aeinna Musa said...

done follow #303

aeinna Musa said...

bestnye nasi kerabu home made

Norma NML said...

@Amanda Suria1st time akak buat solok lada guna cili tu SA..bsanya yg jenis kulit nipis tu..baru sdp :)

Norma NML said...

@aeinna MusaThx aeinna sudi follow :)

adianiez AIDA said...

wow! bertuah nyer tahu buat nasi kerabu.
solok lada my feveret !!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...