Tuesday, July 14, 2015

Sampainya hati...

Assalamualaikum wbt...^◕‿◕^

Lately u all perasan tak...banyak kes jenayah yang kita tak sangka...ingatkan bulan Ramadhan semua tu berkurangan tapi menjadi-jadi pulak..Nauzubillah..semoga kita semua dijauhi dari semua tu..

Kes buang anak...hmm tak payah nak cakap la...rasanya dalam bulan Ramadhan ni dah ada lebih 3 kes..itu yang me terbaca kat paper...semalam kes me terbaca pasal kes ragut...sedih sangat, disaat Raya hampir tiba..ada anak yang kehilangan ibu gara2 manusia yg tak berperikemanusiaan...tak terbygkah dek peragut ni kalau mangsa itu family dorang..camne ???

Banyak kot kerja halal yang u all boleh buat...me pernah terbaca..pekerja Bangla dpt rm5000 setiap bulan dgn hanya mengambil upah memotong rumput..itupun kerja part time tau..bayangkan warga asing boleh menjadi kaya di negara kita...please la..malu la sikit dgn dorang ni...banyak peluang kerja..jangan nak memilih...kerja cleaner pun boleh jadi kaya apa..yang penting kena rajin dan usaha..rezeki Allah dah sediakan..tinggal kita je kena rajin...

2 comments:

adianiez AIDA said...

kalau rajin keje, duit byk.
bila duit byk, xde la nak merompak harta org, kan ?

Norma NML said...

@adianiez AIDATu la psl..geram je..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...