Thursday, August 27, 2015

Ala Carte @ Sate Kajang PKNS Bangi

Assalamualaikum wbt....

Satay Samuri...sebut je pasal Satay Kajang @ Satay Samuri sure ramai yang tahu kecuali orang yang datang datang makan ataupun yang baru menetap di Selangor...sudah terkenal dikalangan penggemar satay...

Semalam, adalah kali kedua kami makan di Satay Kajang di PKNS Bandar Baru Bangi...pada me cawangan yang baru ni adalah yang paling selesa dan moden berbanding dengan tempat lain..Kenapa ?? Sebabnya sistem order makanan bukan pelayan yang datang ke meja & tulis apa yang nak kita order...kat sana sistemnya macam u all order di KFC & lain2  restoran makanan segera...self service...

Kat situ bukan aje ada mcm2 jenis satay...ada Nasi Ayam, Nasi Goreng, berbagai masakan Mee dengan harga yang murah ..semurah rm4.00...kalau ikutkan rate harga nasi goreng @ mee goreng kat BBBangi mana nak dapat harga yang macam tu..paling murah pun rm5.00...rasa ??? Boleh tahan..just nice...kira berbaloi dgn harga...jangan la pula u all bayar harga sedemikian tetapi mengharapkan rasa makanan tersebut macam kat restoran mewah @ hotel pula kan...

So far , kami pernah try Nasi Ayam & Mee Bandung...yang lain2 tu inshaaAllah next time cuba lagi..Satay kat situ kami tak cuba lagi...tapi mana2 cawangan pun rasa dah tentulah sama kan sbb dari kilang yang sama.Cuma satu yang me tak berapa gemar...kalau order minuman panas tak macam restoran Satay Kajang cawangan lain tu...biasanya dorang guna susu pekat manis tetapi kalau tak silap me, kat situ mereka menggunakan krimer & gula...me pula memang jenis yg tak suka krimer...so prefer order yg 'O' aje ..

Yang ni masa 1st time kami cuba...
Suasana dlm restoran 
Nasi Ayam mmg murah... rm4.50..

Mee Bandung pun ada..not bad..
Tengok ni teringat pula kat Laksa..hmm sedapnya :)

U alls kalau yang kerja atau stay area Bandar Baru Bangi tu boleh la try...sedap ke tak kena cuba sendiri :)

4 comments:

Nurzakiah Hanum said...

nyum2

Farah Waheda Wahid said...

wahhh menarik ni, bolehlah terjah bila turun lepak sana nih...

DRAMATIC UNIQ said...

wahh.. hujung minggu ni boleh la ajak suami ke BB Bangi makan satey... hehehehee... :)


Salam.. haii.. jemput join giveaway saya ye.. ParodyMe : 1st Giveaway By DRAMATIC UNIC dengan hadiah wang tunai keseluruhan bernilai RM350 untuk direbut..!! Jom ajak ramai-ramai join.. jomm.. jommm..!! tQ so much... :)

ruslanafiq said...

nampak sedap..
Jemput travel

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...