Monday, August 3, 2015

Berkumpul Adik Beradik

Assalamualaikum wbt..

Semalam seharian kat rumah  sebab dah plan nak masak2 untuk adik beradik me sempena Raya, cuma yg sedikit terkilan tak semua yg ada..adik perempuan me dlm pantang so ank2 je la yg ada, abg yg kontraktor tu outstation..yg sorang mengajar kat kg, dah sah2 la tak dpt dtg...dan yg paling tak bestnya chek takde kat sini...InshaaAllah next time..

Malam minggu tu me dah start buat apa yg patut..masak sambal Nasi Lemak, Rendang Kerang, Pagi baru masak Nasi Lemak, Kuah Spaghetti Bebola Ayam, Ayam Goreng Berempah, Puding Koktail Berkuah(campur mcm2)...dek leka memasak & melayan tetamu..ada yg sempat me snap pic, ada yg terlupa..hehe

Sambal kerang tu dh nk habis baru teringat nak snap ;)
Punyala susah nak cari sos spaghetti  kimball,
yg cendawan takde so beli yg tradisional je,
bebola ayam me beli brand Ramly..yakin halalnya :)
Yang ni pula sesi makan2 yang 1st round...since dorang stay sampai petang so dorang repeat sampai dua kali..bukan senang nak berkumpul macam ni walaupun stay nearby...kalau pergi rumah kakak... kdg tu adik takde , kalau pergi rumah adik ...kakak pula yg takde..mcm tu lah bila masing2 dah ada komitmen..rumah abg lagi la..kerja je memanjang..
pic pun blur je..
Nak balik tu tapaukan utk dorang..saja masak lebih sebab balik tak payah dorang sibuk nak masak lagi..Puding koktail berkuah..sedar2 dah habis sbb me tahu itu favourite my siblings...




26 comments:

Nieyl said...

Singgah petang sdi sini =)

lia ummiirfan said...

seronokkan memasak untuk adik-beradik. lagi puas hati bila semua lauk-pauk habus dikerjakann.. hihi..

Zaza Abdul Latif said...

masak ramai2 & makan ramai2 mmg seronok..

MizzTina said...

bestnya kak ma..lg best sbb ramai yg duk dekat.. sy ni klu buat, berdua je..

Fatihah Fazlin said...

seronok kakmaa berkumpul ramai2 gini..

Nieyl said...

Assalamualaikum..selamat pagi...
Nieyl singgah di sini =)
seronok masak ramai²..
berkumpul..sembang² kan..=)

Cikna said...

Masak beramai2 ni seronokkan tp Syg adik beradik Cikna xramai....klu kat rmh ni m'msk ngan mummy je....^_^

lieyalatif said...

wahhhhhhhhhhhhh sgt rajin...mcm2 menu ade...seronok perut tetamu2...lagi2 saudara terdekat kan...mmg kene jaga perut mereka....lagipun meraikan tetamu kan membuka pintu rezeki jugak.....

nor azman said...

Singgah petang di sini..meriahnya

Noor Najwa said...

blogwalking
muslimahsejati96.blogspot.com

Dayana Bahar said...

singgah balas,,, salam kenalan..

seronok makan2 beramai2 kan

Yana Yani said...

wah menu pun nampak sedap
tapi masak dengan kaish sayang memang pastinya sedap =)

saya pun seronok betul kalau adik beradik datang
hilang segala penat berperang dekat dapur =)

adianiez AIDA said...

koktel memang all time feveret...
aida selalu buat bolonis pakai prego.
nak try la sos kimball tu...

Norma NML said...

@NieylTq Nieyl :)

Norma NML said...

@lia ummiirfanBetul tu Lia...siap tapau lagi utk dorang

Norma NML said...

@Zaza Abdul LatifBetul tu Zaza..rasa puas hati :)

Norma NML said...

@MizzTinaTu la kan..tunggu Danish dpt ramai adik..ajak nenek beraya kat Dengkil pulak :)

Norma NML said...

@Fatihah FazlinMmg seronok Nik..happy sgt..kalau hari bsa masing2 sibuk..dok dekat nk jumpa pun susah

Norma NML said...

@NieylWslm Nieyl..thx sudi singgah..ni msk sorang je..makan ramai2 ..hehe

Norma NML said...

@CiknaTakpe Cikna..bila tak ramai lain pula caranya..yg penting dgn family :)

Norma NML said...

@lieyalatifLieya..hilang penat memasak bila tengok mereka makan..aamiin..inshaaAllah :)

Norma NML said...

@nor azmanThx Azman

Norma NML said...

@Noor NajwaThx Najwa coz sudi singgah :)

Norma NML said...

@Dayana BaharSlm kenal juga :)

Norma NML said...

@Yana YaniBetul tu Yana ..kepuasan kat situ

Norma NML said...

@adianiez AIDAAida..koktel tu mmg berulang-ulang dorang makan..naknya anak2 buah :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...