Tuesday, September 1, 2015

♥♥14th Anniversary Kami @ Chemistry Cafe+Lab Bangi♥♥

Assalamualaikum wbt...

Alhamdulillah...syukur padaMu ya Allah...14 tahun kami bersama...14 tahun me menjadi surinya yang halal...terima kasih Allah kerana dialah imamku yang telah Engkau tulis..

Semoga kami terus kuat...terus tabah ...terus bersama walau apapun  ujian yang datang...semoga ikatan ini berkekalan hingga ke syurga. 

Buat en hubby....

Tq for everything... There is no words that can explain how much you mean to me, how lucky I am and how gratefully to have someone like you in my life...very understanding, caring & loving father as well..love U to infinity..

Memandangkan semalam cuti sempena Hari Kemerdekaan, so kami celebrate in advance...malas nak bersesak dgn traffic jammed,  kami decide celebrate kat area Bandar Baru Bangi je...Chemistry Cafe+Lab..ikutkan dah lama nak pi situ tapi asyik tertangguh sebab ada yang cakap Bangi's branch tak banyak menu...

Konon semangat nak breakfast kat sana tapi rupa2nya semalam pukul 12pm baru buka....terpaksalah kami tunda pergi lewat sikit. Since perut dah kenyang makan Laksa Klate rumah kakak, kami hanya order air, waffle & kek je...itupun cukup mengenyangkan . 
si suami maintain slim
si isteri makin bambam :D
amboiii...serius nye org tuu ;)
♥♥Us 14 years as soul mate♥♥
♥Simple but sweet to remember♥

Konon hari ni nak cuti celebrate berdua..
Tapi tanpa dia macam 0...sbb dia pelengkap hidup kami

Blueberry Smoothies, Iced Lady Boss Latte & Mocha Caramel Latte
A bit frustrated...nk sgt latte art tu bentuk ♥ tapi x dpt..
 Oreo Crazy Crush Waffle
Dark White Mousse Cake..sedap..

Tq utk cashier yg tulis kat pinggan tu...tahu it yr 1st time..
tulisan x clear tu tolak tepi..yg penting awk ikhlas :)
Selain tu ada banyak pilihan kek & pai kat sini...semuanya nampak sedap..maybe next time boleh cuba yg lain2 pula..

Alhamdulillah walaupun simple macam tu tapi mengenyangkan sebab semua yang kami order tu macam milky rasanya kecuali Blueberry smoothies tu je yang ada rasa sedikit masam manis..sedap...

Yang ni pula gambar yang anak bujang me snap...volunteer??? Nonono...ummi dia la suruh..hahaha
Tertarik dgn wall drawing kat dalam tu....nice :)
Yg me tak berapa suka...pi kaunter & order..
Last sekali dia kena paksa jadi model ummi...
bertabahlah anak melayan ummi ye :)
Sedikit review peribadi tentang tempat ni...makanan(berdasarkan apa yang ke order), pada me waffle tu sedikit keras but kaya dgn rasa coklat, Naqiuddin & en hubby memang suka...kek tu memang sedap...I like..Naqiuddin pun suka tapi macam biasa en hubby kalau bab kek2 dia memang tak berapa gemar...makan semulut dua tu boleh la..Harga ??? Standard harga cafe seangkatannya kot..air yang kami order dalam range harga rm13-14...makanan tu dalam range harga rm12-15. Selain dari tu ada juga menu lain. Apa yang me tahu menunya hari2 berubah . So kat situ pada me tak berapa sesuai, katakan kita datang dari jauh semata-mata nak makan apa yg kita tengok dalam ig @ fb tetapi takde tak ke rasa frust..boleh je call tapi takkan nak tanya menu satu persatu kot..rasanya kalau ada menu tetap lagi senang, pelanggan lagi suka. 

A moment to remember...simple video slideshow yang me upload kat instagram..
https://instagram.com/p/7EN-McmANoobs2PxoJ2BctaNATYNkrnCPU3hU0/?taken-by=_maamieiqi_

16 comments:

Cik Puan Eka said...

nnti bole terjah. ingat kt shah alam je ade ni, rupanya bangi pon ade hehe.

happy annivesay kak. moga berkekalan hingga ke syurga

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Barakallahu lakuma Fii khair.. Norma..

namy yul said...

semoga berbahagia hingga ke syurga =)

Eintan Nurfuzie said...

happy aniversary

Mama Myja said...

romantik!!!... happy anniversary !!!
semoga berkekalan hingga ke syurga
sedapnya kek tu.. hehe

Norma NML said...

@Cik Puan EkaTq Eka..aamiin :)

Norma NML said...

@CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati)T.Kasih akak :)

Norma NML said...

@namy yulaamiin :)

Norma NML said...

@Eintan NurfuzieThx Eintan :)

Norma NML said...

@Mama MyjaThx MM...aamiin..kek tu mmg sedap ;)

adianiez AIDA said...

moga berbahagia ke jannah ye :)

Tengku Sofia said...

Tahniah! :)

Nooriah Abdullah said...

happy anniversary dear

Nora Karim said...

Alhamdulillah... 14 thn dah... syukur... moga jodoh kalian smpi ke syurga... amin...

mocha caramel latte tu mmg menggiurkan... huhuhuhu

Qaseh Vee said...

happy anniversary . semoga kekal bahagia bersama hingga akhirnya ... geram saya tgk kek tu ...

nik ros said...

Alhamdulillah. 14 tahun dah.moga kekal bhagia yea

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...