Monday, September 14, 2015

Ada Yang Naik...Ada yang Kurang

Assalamualaikum wbt...

 Memandangkan semalam jerebu teruk aktiviti asal nak beriadah kat taman terpaksa ditukar..Pegi lepak rumah kakak & adik sekejap .Lepas tu terus ke Alamanda..

Semalam macam luar biasa ramai orang kat Alamanda, maybe masing2 cuba elakkan aktiviti luar sebab jerebu yang sgt teruk. Bahaya untuk kesihatan weyyy... Me yang ada anak dah besar pun risau...ye la, kata orang baik elakkan dari cari pasal...tak keluar rumah karang anak pula bosan..dah la baru lepas UPSR kan..

Dah penat jalan window shopping, barang yang dicari takde, nak tengok wayang tayangan ptg dah full, lastly pegi kat RASA sbb si bujang me nak makan waffle kat Waffle Stop tu...

Kami order Chocolate Galore Waffle...tak tanya harga pun sebab dah biasa beli...tak silap me sebelum ni harga dalam rm10.90 kot...dari duit yang me bagi rm20 berbaki..rm6.30...hmm...dah naik harga rupanya..banyak tu..
Nasib baik la sedap ..
Munuman pula, kalau ikutkan kerap kami juga makan kat RASA Alamanda ni...dan 'wajib' order air buah..biasanya gelas besar dan 'gemuk' macam kat bawah ni RM..
Gelas yg mcm ni ok...tp yg ats tu coconut shake..
Sekarang harga masih sama cuma...
Sekarang gelas tu dah diet dan jadi slim..hahaha
Agaknya kesan duit Malaysia yang semakin jatuh kot...sekarang ni kena bijak berbelanja...tak boleh beli ikut sesuka hati je..hmmm

3 comments:

Nurzakiah Hanum said...

bestnyaaaaaaaaaaaaaa

Eintan Nurfuzie said...

kena bijak berbelanja

nik ros said...

sedapnya tengok Chocolate Galore Waffle.terliur

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...