Monday, September 7, 2015

♨Apam Susu Sunquick♨

Assalamualaikum wbt...

Kebelakangan ni tak tahu kenapa, asal rasa nak makan something...mesti nak kena dapatkan...hahaha..buang tabiat betul..karang tak pasal2 ada pula yang cakap me ni mengandung ye...

Sebenarnya tak pun tapi nafsu makan ni kadang2 nakal...saja je dok hasut beli la...masak la...nanti kempunan..hishhh..mengarut je. Dari minggu lepas teringin nak makan Apam Susu Kukus, bahan2 lain semua dah ada tepung pula yg takde, bila nak buat semalam baru perasan Chocolate Emulco tu dah expired bulan lepas, serbuk kokok pun dah habis stok...hmm..sabau je la..Tapi dek kerana teringin, menjadilah juga apam tu cumanya jadi Apam Susu Sunquick...nak resepi u alls boleh je google @ refer entri ni cuma bezanya tukar letak pati sunquick je..dan hasilnya ...
Dari tepi nampak cantik je ye ;)
Dari ats..abaikan yg berlubang tu ...dah mcm sarang semut la pulak..hehe
Bila dah dipotong macam gin ghupenye...
Warna kuning tak menyerlah tapi rasa oren sunquick tu mmg ada
Kita kasi zoom sikit kot nampak belang2 tu :)
Pun tak clear..tak pe la..janji boleh makan ;)
Alhamdulillah, nikmat Allah bagi...masih ada deria rasa dan bau...syukur. Kadang2 lumrah manusia ni dah dapat banyak, nak lebih lagi...dah kaya, nak pula kemewahan...dah selesa, nak pula lagi selesa..sentiasa tak puas hati...apa salahnya sekali sekala pandanglah org yg lebih susah supaya kita sentiasa rasa bersyukur dan tidak mengeluh..peringantan untuk diri sendiri juga....^◕‿◕^

1 comment:

attiey said...

Menggodanya dia puya kuning tu...dah lpar.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...