Tuesday, September 8, 2015

UPSR Bermula...✎ ✍

Assalamualaikum wbt...

Hari ni bermulalah peperiksaan UPSR utk murid2 darjah 6 di seluruh Malaysia...dan si bujang me adalah antara calonnya ....berdebar hati ummi ni mengalahkan anak yang nak exam...masa hantar anak2 tadi parents yang nampak resah..anak2 relax macam takde apa2.Itulah bezanya anak2 zaman sekarang dgn kita dulu ye..
Apapun me doakan semoga permata hati me dan anak2 yang menghadapi UPSR dapat menjawab soalan dgn tenang...mulakan dgn bismillah dan doa penerang hati...InshaaAllah, Dia maha mendengar dan akan mempermudahkan anak2 menghadapi UPSR hingga hari terakhir nanti. Me yakin ibubapa kat luar sana dah usaha macam2...ada yang siap buat kenduri solat hajat, guru2 kat sekolah pun sama..menabur jasa tak kira penat...dgn tuisyen bagai..

Dah penghujung macam ni en hubby takde la paksa si bujang  kami belajar je..lebih kpd jawab soalan2 UPSR yg lepas & kurangkan aktiviti luar je. Make him happy, cuba elak berleter & elakkan buat dia upset sebab nak fikiran dia calm..biasakan dia dgn daily solat hajat dan mengaji quran supaya diterangkan hati dan dipermudahkan menjawap soalan nanti. Semoga dipermudahkan ..InshaaAllah

Sempat me snap gambar dia pagi tadi..muka nampak cool je...jgn risau wahai anak...dah usaha kan...serahkan pada Allah..


Don't worry my dear...u do your best...apapun keputusan nanti kita redha ok...
"Allahumma yassir wala tu'assir. Rabbi tammim bilkhoir. Birohmatikaya Arhamarrohimin."

9 comments:

Nieyl said...

Salam pagi selasa...
singgah pagi di sini...
melawat rakan² blogger tersayang :)
Good luck..semoga semuanyer berjalan dengan lancar...
buat sebaik mungkin...usaha itu penting...
bler dah usaha...kita berserah pada Allah..
bykkan berdoa ye...

Kakcik Nur said...

Selamat maju jaya... :)

Nurzakiah Hanum said...

good luck

Raihanah Ahmad said...

good luck dik, insyaAllah dengan doa ibu bapa dan usaha akan beroleh kejayaan

Hajar Shikin said...

Good luck untuk anak akak. Kita dah usaha yang penting doa dan tawakal

Aziela said...

InsyaAllah. Usaha sudah, doa x putus. Tawakkalna 'alaAllah. Semoga cemerlang. Teringat bujang saya last year. Mcm baru semalam UPSRnya.

Eintan Nurfuzie said...

selamat menjawap exam UPSAR
jalan jalan sini

adianiez AIDA said...

moga sukses ye abg.
in shaa Allah :)

MizzTina said...

all de best rifqi.. moga dipermudahkan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...