Thursday, October 29, 2015

Aiskrim Pops Malaya...Yummy.. ^◕‿◕^

Assalamualaikum wbt...

Balik kerja petang kelmarin, masa nak pegi makan kat Cempaka Rimba PKNS...tiba2 teringat tadi dok whatsapp dgn contact no. Pops Malaya...memang betul2 teringin tau, padahal hujan renyai2 tu..ini semua Majalah 3 punya pasal*dah lama kot aiskrim ni wujud tapi me je jakun tak tahu..hahaha...sanggup tau me cari contact no. kat FB dorang, tanya kata mana stokis yang jual aiskrim ni di Bandar Baru Bangi..

Dah nak masuk parking tu, tapi dek teringin sangat siap suruh hubby pusing balik sebab nak beli aiskrim tu kat Benang Hijau*one of their stokist. Nasib la dapat laki yang memahami perangai bini yang jenis tak sabar ni..tu la syg dling sgt2 tau ♥☻♥...hehe.

Sampai je depan Benang Hijau bukan me yang beria tapi..yaa...as usual bab aiskrim kan kegemaran kanak-kanak...walaupun dia kanak-kanak yang menuju remaja ◕‿◕...Laju je menuju ke freezer tu..hmm..dah lama tak 'melawat' BH...dah berubah..cantik dgn white theme kat depan tu..Biasanya masuk dalam tu beli tudung, tapi hari tu selamba je beli aiskrim terus keluar..haha..tiba2 rasa tak senonoh je perangai mak org ni . 

Nice..suka design freezer ni..doodle muslimah yg comel :)
Nampak tu..sape yg excited sebenarnya ;)
Pilihan kami..simple packing but nice..
Dragonfruit Orange for me & chewy chocolate for him
En hubby ckp x nk sbb sakit tekak..dh rasa menyesal
tak beli sbb sedap..next time beli lgi ok ;)

Ketidaksabaran nak makan aiskrim tu...dalam kereta sebelum sampai PKNS, semuanya dah selamat dalam perut kami...
Nyum2

Pendapat peribadi ttg PM, rasanya sedap, terasa serat buah & fresh..tak terlalu manis..just nice, kata orang tu manis2 buah dan tak mudah cair. Dari sumber yang me baca, aiskrim ini dibuat dari buah-buahan, susu segar & gula tebu..tiada bahan pengawet & pewarna tiruan..hmm patut la... Next time boleh cuba perisa lain pula. Tumpang bangga bila anak Melayu...muslimah*cantik je orangnya berjaya hasilkan produk aiskrim sebab susah nak dapatkan aiskrim yang halalan toyyiban. 

Untuk u all yang teringin nak rasa aiskrim Pops Malaya boleh le beli di stokis2 yang tersenarai kat bawah ni ..:~

BANGI
7. @butikzawarabangi Bangi Sentral
8. @jadoraconcept Bangi Sentral
9. @jelitasarabangi Bangi Gateway
10. @benanghijaubangi , Bangi
11. @pclo_cafe Bikers Rendezvous


SHAH ALAM
1. @zawara Sek 7
2. @blinksoukbazaar Sek 7

BANGSAR
13. @pclo_cafe di @modvier

CHERAS

WANGSA MELAWATI

SUBANG JAYA

TAMAN TUN DR ISMAIL

KOTA DAMANSARA
20. The Picnic Table di@simplysandwiches

SELAYANG

TEMERLOH

SEREMBAN

PETALING JAYA
25. @redcherrystore di Pop @jayaone

DAMANSARA PERDANA
26. @madeenamy .

DESA SRI HARTAMAS

28. PUTRAJAYA CYBERJAYA 




Ok..nak tahu sedap ke tak as I said..lebih baik u all try sendiri...macam2 flavour yang ada... Chewy Chocolate, Cold Brewed Coffee, Pina Colada,  Passionfruit Tea , Banana Butterscotch,  Honeydew Vanilla,  Dragonfruit Orange, Watermelon Lychee & Ciku Milkshake..^◕‿◕^
Antara flavour yang ada
Sumber : Google 
Mini Pos Malaya..
Sesuai utk party pack
Lagi satu kalau u all nak pakej katering pun boleh, ada delivery lagi..ye la kot2 nak jamu tetamu masa birthday party anak2 ke ataupun untuk family day. Kalau banyak yang u all nak harga tak sama dgn yang jual kat stokis tu...means lebuh murah...nak tahu detail boleh contact no ni..

019 5702107
Puan Rose Yasmin

Bab makan ni kalau ramai2 baru best tapi . Tapi kalau takde yang nak temankan macamana ??...Jgn risau ok, ada caranya...hee

V
v
10 cara nak cari kawan yang sudi temankan kita makan :)


p/s : Next misson...fried ice cream roll..hehe

7 comments:

Khai♥Rin : anies said...

tgk gak aritu kt majalah 3 nk try jg laa da dkt da dgn umah tuu

Roziah Muhammad Nor said...

wow very nice. tengok pun dah nampak sedap.

Fatihah Fazlin said...

Huwaaa. Sedapnya eskrim kakma.. teringan nak makan gak..

Asha Lya said...

Ernnm msti sdp sgt kan..Lya tgk kat m3 ari tu pun da teliur2 hihi

Anonymous said...

Kt trnggany x ada ka

Siti Zholilah said...
This comment has been removed by the author.
Siti Zholilah said...

Waaaa sedapnya kt kulim kedah xada ka?��

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...