Saturday, October 3, 2015

♨Cekodok Jagung aka Cucur Jagung♨

Assaamualaikum wbt...

Kisah Jumaat lepas, cuaca pagi tu perhh sejuk ...mungkin sebab tengah malam tu hujan lebat...alhamdulillah hujan rahmat , sekurang2nya dapat mengurangkan masalah jerebu..risau wey si bujang me dah cakap tekak rasa tak selesa...PSRA belum habis lagi tu..

Then tetiba je rasa nak repeat buat Cucur Jagung. Ini semua gara2 teringat entri Suria Amanda hari tu..tak pasal2 akak ngidam tau, 2 hari berturut-turut Cucur aka Cekodok Jagung jadi santapan..hehe. So kalau u all nak resepi klik je link tu :). Me just nak tunjuk hasil mencekodok hari yg kedua dan dah selamat pun dikorbankan bersama kengkawan ofis.
Bhn2nya
Dah siap bancuh..biarkan dlm 15 minit
Yg ni 1st time buat..letak jagung sikit takut si bujang x suka
Kali kedua..since si bujang ckp ok..so me letak lebih jagung
Tq Suria Amanda for sharing simple resepi dan sedap ..nyum2

p/s : Tak dapat jadi chef macam wanita2 cantik ni jadi chef kat rumah pun jadi la..hehe

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...