Friday, October 2, 2015

Pulau Pinang Part 2...Penang Art Street & Padang Kota Lama

Assalamualaikum wbt...

Lepas check out kami singgah Penang Art Street kejap. konon tak nak lepaskan peluang bergambar kat situ sebab setiap kali tengok kengkawan holiday ke Penang mesti bergambar kat lukisan mural tu. Tapi sayangnya banyak yang dah rosak. Dengarnya ada yang jadi mangsa vandalisma . Jalan2 situ kejap je, kebetulan cuaca panas dan anak2 tak selesa. 

Unik..semua peralatan muzik uncle tu guna brg2 terbuang..
Sian mak dah kepenatan
Then pegi komtar kejap, takde yang menarik...adik2 ipar me dok suggest makan Nasi Kandar..tak sah dorang cakap pi Penang tak pekena Nasi Kandar. Tapi majoriti tak nak...termasuklah mak dan me*dah sah2 me tak makan kat kedai mamak kan..hehe. 

Sebelum bertolak balik KL, kami ke Padang Kota Lama...luas mata memandang tengok pemandangan laut..nasib baik sebelah utara tak berjerebu macam kat sini, kalau tak  memang terbantut cuti2 kami. Kat sini banyak tempat makan terutamanya pasembur yang memang sinonim dgn Pulau Pinang. Harga makanan kat sini boleh tahan juga mahalnya.
Macam2 ada...nampak menarik tapi mmg syg tak kena dgn selera me..:(
Kuey Teow Goreng tu rm8, Pasembur tu almost rm30, Mee Udang tu dh
lupa brp, Cendol Special rm5, ABC Mangga tu kalau x silap rm5.50 
Kuey Teow Goreng tu kami beli kat sini..
Gerai Saiful Apek katanya.
.
Cendol mmg kegemaran dia...
Cousin
Sebelum balik sempat lagi  kami wefie tepi pantai tu...
Sebahagian dari anak cucu dan menantu Mak
Alhamdulillah perjalanan balik ke KL lancar je cuma kat Perak yang sesak sikit...berhenti kat R n R Sg Perak untuk buat solat jamak...pertama kali sampai singgah sini..luas..puas hati...yang best  ada banyak gerai jual buah-buahan..Isi perut yang kelaparan sebab tak makan masa kat Padang Kota Lama tu..
Nasi Goreng Ayam Kunyit..simple tp sedap..
Teruskan perjalanan..masuk je Selangor pemandangan kelam..rupa2nya jerebu masih teruk...Berhenti pula R n R Sungai Buloh untuk solat dan dinner..perut masih kenyang..me order Peanut Waffle je...sedap..
Terlupa pula highway mana yang me snap pic ni tapi yang pasti bukan
Selangor..Subhanallah sangat indah ciptaanMu Ya Allah..
Alhamdulillah pukul 12 lebih kami selamat sampai Kajang..so tired....


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...