Tuesday, October 13, 2015

Singgah Sebentar di Taman Saujana Hijau Putrajaya

Assalamualaikum wbt...

Kalau sebelum ni asyik dengar kengkawan dok cakap Taman Saujana Hijau viewnya cantik...dah banyak kali nak pergi tapi tertangguh je sebab jerebu yg teruk. Kelmarin nampak macam dah kurang sikit, kebetulan Naqiuddin pun dah habis exam so taklah kami risau . Alang2 kami nak ke Alamanda tu singgah la sekejap untuk puaskan hati..hehe

1st impression....Bersih...memang terjaga...pokok2 bunga nampak cantik & segar...takde sehelai daun kering pun yang me nampak. Maybe pekerja landskap baru bersihkan kot sbb kebetulan masa kami sampai ada pekerja yang masih siram pokok2 bunga tu...kami sampai bukanlah pagi sangat pun, dah hampir pukul 11am. Before tu kami tapau makanan kat kedai makan dulu..kononnya nak feeling ala2 picnic . Belum apa2 bekal tu dah selamat kami kerjakan...Meh me share mana gambar yang sempat snap...nak snap gambar pun kena pilih2 tempat sebab kat sini lokasi yang hot untuk outdoor photoshoot..masa kami pergi tu tak kurang dari 5 couple..besides that ada yg family  & konvo  photoshoot..
tempat pertama kami tuju..
gazebo ala english style ni...
best je buka bekalan yg kami beli then picnic kt situ
2 hero kesayangan hamba
macam2 pesen ;)
Percubaan melompat berjaya
Tak penat ke anak oiii..
Sampai atas...again percubaan melompat
then mengadu dah penat

Nampak tu muka menahan panas..langsung tak nak senyum
Pemandangan yg cantik dr atas...tapi sygnya tak brp
clear sbb jerebu kembali lagi..huhu
Sebelum balik sempat lagi kami menyelit bergambar celah pokok2 bunga tu..tapi kena tahan nafas ye..maybe masa kami nak balik tu dorang baru lepas siram so bau2an tu...hmmm
Lanskap yg cantik sgt..
Tak lama pun kami kat situ..tak sampai sejam sebab dah hampir tengahari...si bujang me cakap next time nak pergi lagi sebab nak sewa basikal. Kebetulan masa tu dia nampak orang naik basikal...hmmm..nanti la usha ada ke tak sewa basikal kat situ.

6 comments:

Nieyl said...

Singgah pagi..
bestkan..tapi penat nak naik bukit...huhuhuh

Juls Julie80 said...

Assalam Sis..

saya dok Putrajaya presint 11 tu jer tp x pernah lagi sampai sana..walhal dekat jer dengan umah..eeheheh

Nurzakiah Hanum said...

cantiknyaaaaaaaaaaaaaaaa

Norma NML said...

@Nieyltu la..ok ape Nieyl...x pyh jogging pun peluh dh keluar :D

Norma NML said...

@Juls Julie80Biasa tu...Kdg2 yg dekat tu la yg lambat nk sampai..hehe

Norma NML said...

@Nurzakiah HanumMmg cantik view kt situ ...nti nak pergi lagi sebab tak habis pusing hari tu ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...