Wednesday, November 11, 2015

Ais Krim Malaysia Nanas Madu.. Nyum2 ^◕‿◕^

Assalamualaikum wbt...

Alhamdulillah setelah 4 hari cuti sempena Deepavali...kembali menyambung amanah yg dibayar hehe..Jalan pagi tadi lengang je sebab budak2 sekolah masih ramai  yang cuti. 

Bila kat rumah lama macam tu, en hubby pula kerja so faham2 aje lah..kalau en hubby pun cuti panjang memang dah selamat kami sampai kg kot. Kemas rumah sudah...teringat nanas madu yang me beli masa balik kenduri hari minggu tu..
Nenas yg kami beli otw balik dr kenduri 
Manis sgt rasanya...yg ni potong cicah garam..perhh..
Untuk buat aiskrim tu me blend 1/4 nenas & 1/4 lagi potong dadu..campur sikit gula & secubit garam...since nenas ni manis so untuk rasa masam2 sikit me masukkan 2 sudu besar pati sunquick .
Gini la rupanya..nanti masukkan dlm plastik panjang tu...
pulas2 & ikat lor 
Dah siap...
Then me buat juga yang perisa milo...risau juga karang anak bujang dok ulang makan yang nanas tu tak ngam dgn perut ke..kalau yang milo berulang pun takpe..
Abaikan ikatan yg tak kemas tu ye ;)
Hasilnya..taraaaa....
Kecur air liur tau..
balik rumah krg pulun lagi..hihi
Makan la puas2 ye anak..
Dia ckp biasa beli 40 sen satu..x puas makan..
Nampak tak nanas tu..
bila dah beku rasanya lagi sedap..
manis..ada a bit of sour..
Ok2...tak mahu tulis panjang lagi nanti ada yang marah sebab terliur...me just nak share resepi je....yang pasti makan satu nak lagi..dah makan nak lagi..opsss..heee

Selamat mencuba... ^◕‿◕^

3 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Sedapnya Norma..
Dah lama akak tak buat aiskrim Malaysia ni..
Kat tempat akak dah 50 sen sebatang Norma..

MizzTina said...

kak, klu bubur kacang ijau buat eskem pun sedap.. atau durian belanda.. wuwuwuwu

adianiez AIDA said...

menarik nyer hingga buat ais krim mesia.
aida ni memang minat jus nenas. sedap!
makan nenas gitu saje kurang minat.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...