Wednesday, November 18, 2015

Alhamdulillah...

Assalamualaikum wbt....

Alhamdulillah...semalam anak bujang me dah pun terima result UPSR & PSRA...kami sebagai parent awal2 dah apply cuti sebab nak sama2 ada dengan dia masa terima result.

Masa menunggu berdebar tu tetap ada, begitu juga dgn parents yang lain... tapi apa2pun seperti yang me & en hubby dah bincang..kami redha walau apapun keputusannya sebab kami tahu anak kami dah usaha sebaik mungkin...ikut jadual belajar..malah menonton tv pun dia kurang..internet pun kami hadkan..amalan solat hajat & mengaji pun dia dah buat...tapi itu rezeki dia..alhamdulillah walaupun tak cemerlang seperti yang dia inginkan..kami bersyukur. Lagipun perjalanan masih jauh...itu baru permulaan. 

Apa yang penting ilmu akhirat jangan putus..walaupun PSRA tak keseluruhan dapat mumtaz tapi kami happy hafazan dia dapat mumtaz. 

Buat Naqiuddin...
Perjalanan masih jauh syg.....ummi faham perasaan Naqiuddin...ummi nampak gelisahnya masa tunggu pengumuman tu, ummi tahu Naqiuddin sedikit kecewa sbb result tak seperti yg diimpikan...don't feel down ok...anggap itu belum ada rezeki untuk dapat yang terbaik... ummi dan abah sentiasa menyokong dan mendoakan kejayaan Naqiuddin...tidak cemerlang tak bererti gagal...yang paling penting jangan cetek ilmu agama...ilmu akhirat yang lebih penting...dimana-manapun sentiasa ingat Allah...amalkan apa yang abah pesan...jangan lupa solat hajat & mengaji setiap hari...no matter what we love u so much ok...
Tahniah syg ummi ♥♥

p/s : Kejayaan duniawi hanya untuk sementara...kejarlah bekalan akhirat...itu lagi penting

6 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Alhamdulillah..
Tahniah buat Naqiudin..
Semoga terus cemerlang dunia dan akhirat..

MizzTina said...

tahniah iqi.. result tu dh baik dh..

adianiez AIDA said...

tahniah.
yes. ni baru permulaan.
masih jauh perjalanan.
in shaa Allah boleh terus majukan diri :)

Yana Yani said...

tahniah tak kira apa pun result
perjalanan masih jauh, teruskan usaha aje ye
keep it up =)

kak gojes said...

tahniah buat anak umi

aRz MoHa said...

perjalanan masih jauh...walauapapun dia sudah mencuba sehabis baik...tersukan berusaha di masa hadapan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...