Tuesday, November 24, 2015

Bukan Manjakan...

Assalamualaikum wbt....

Cuti sekolah dah pun bermula, inshaaAllah kalau takde aral melintang si bujang me akan join kem untuk cuti sekolah selama 3 minggu...at least masa dia tak lah terbuang macam tu je...yang enting dia yang nak join bukannya atas paksaan ok.

Semalam balik kerja terus ajak pi shopping mall, nak beli skateboard katanya...hari tu sibuk dengan fingerboard....hmm dah namanya anak lelaki..ikutkan hati me tak berapa suka dia main benda ni...agak bahaya kot kalau tak biasa. Tapi tak sampai hati la pulak kalau tak bagi sebab dia sanggup guna duit yang dia kumpul...so jangan cakap me terlalu manjakan dan ikutkan apa yang anak nak...but it's his own effort. Kami cuba memahami perasaan dia as anak tunggal...main sorang2...
Sesi memilih..serba slh nk yg mana satu..:)
Finally he decided ...jd qc la tiba2..:)
Ginilah rupanya..
Yg ni untuk beginner je, harga pun tak mahal...harga skateboard kalau yang profesional main tu boleh tahan harganya..boleh cecah ribuan ringgit..idok le ummi ni nak belikan ye anak...walaupun kumpul duit sendiri rasa macam tak berbaloi...cukuplah ada sekadar untuk lepaskan rasa nak skateboarding kan..

Tak sempat lagi nak main ..tunggu weekeend la baru boleh..kena ada yang awasi sebab langsung tak pernah main..bahaya tau..

PS : Untuk parents yang tak tahu nak bawa anak2 kemana-mana apa kata bawa mereka pi tengok movie...macam best je movie ni...

In The Heart Of The Sea...kisah ikan paus ... 

1 comment:

Amanda Suria said...

SA pun nak bawak dania keluar Sabtu nanti...maybe pi Planetarium

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...