Thursday, November 12, 2015

Jarang Orang Buat

Assalamualaikum wbt....

Kisah kenduri hari minggu lepas, kenduri kahwin anak kawan sekerja en hubby...kebetulan me pun kenal kawan dia tu*pakcik sepupu kawan sekolah dulu. Walaupun tempatnya dekat tapi saja kami pergi awal..risau hujan & parking jauh sbb skrg kan musim hujan.

Bertempat di Dewan Melor Garden Wedding yang terletak di Sg Ramal Dalam..nice deco..nampak calm dengan tema putih hijau...
Atas kanan tu tempat kuih muih, bubur, cendol & jelly

Masa ni tetamu tak ramai lagi so smooth je
Lauk pauk semua best..ada daging tapi tak tahu masak apa, dalca, acar buah, ayam goreng, udang masak sambal...
Ini yg me punya...nampak je sebab lauk & sayur
bukan nasi tau..hehe..
Dan lauk me cakap orang jarang buat tu adalah masakan Udang...ye la...kita pun tahu harga udang sekilo tu berapa kan...memang  jarang me jumpa orang yang masak udang sebagai lauk pauk kenduri..kalau setakat kenduri family tu ada la ..tapi anak bujang me banyak macamana pun lauk...hmm ayam goreng je lah yang dia ambil..
Ayam goreng & papadum...alahai anak...sabau je la
Alhamdulillah..terima kasih tuan rumah atas jemputan...semoga pasangan pengantin baru kekal bahagia hingga ke syurga...aamiin....perjalanan balik nampak orang jual nanas madu...dah terlajak ke depan tapi macam teringin sangat nak makan sebab orang dok viral pasal nanas madu yg kecik ketot tu la..tak dapat yg kecik yg besar pun jadi la..
Tq my heroes ♥♥
Cuti sekolah tak lama lagi...salah satu aktiviti yang bagus carikan mainan yang bermanfaat untuk minda anak2 kita...salah satunya lego..mencabar minda anak2 untuk menjadi kreatif....dapatkan set lego yang comel2 ..
V
v
Set lego lengkap untuk anak2 anda...

kalau anak2 u alls minat sains..nanti jangan lupa bawa ke Petrosains soon..ada yang menarik..:)

Aktiviti menarik & sgt bagus untuk anak2 yang sukakan sains..

4 comments:

Aziela said...

Mmg jarang org masak udang sambal. Mesti lauk tu yg jabis dulu kan. Dh besar anak bujang tu..

adianiez AIDA said...

yup nanas madu yg kecik comel menarik tu :)
kat kg aida, ada jugak yg masak udang sambal tau.
tapi tu la, cepat abis :)
tinggal sambal aje.

Norma NML said...

@Aziela
Kan..mmg ramai yg ambik udang tu :)

Norma NML said...

@adianiez AIDATu la..sampai skrg teringin nk sgt mkn yg nanas madu mini cinonet tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...