Monday, November 2, 2015

Kalau Dah Suka ◕ ‿-。

Assalamualaikum wbt..

Hari Sabtu tu en hubby kerja, tinggal berdua dengan anak bujang..kalau en hubby dapat cuti kami sepatutnya ke Kuala Terengganu sebab ada wedding cousin dia tapi nak buat macamana dah kerja.

Dah siap mengemas bagai, dok terfikir nak masak apa..Macam dah lama tak masak Ayam Gulai Kelantan, kegemaran Naqiuddin tu..sure dia suka. Me pula teringin nak makan sotong sebab balik dari kerja singgah Econsave 'terbeli' pula sotong...hehe terbeli la konon padahal memang niat nak beli pun. En hubby dan pasrah je la sebab anak tekak bininya ngidam je memanjang.

Lupakan sekejap pantang larang tu..kalau dah makan dan rasa tak okay maknanya kenalah telan ubat alahan tu..tapi syukur alhamdulillah dah masuk hari ketiga, macam ok je..Me memang jenis yang suka memasak..sedap ke tak belakang kira tapi memang satu kepuasan.
tengah masak ni tiba2 ank bujang me muncul.."hmm..dah agak dah..
sedapnya bauuu..tak sabar nak makna ni"
Done..Ayam Gulai Kelantan..masak banyak untuk dinner sekali :)
Yang ni pula ummi dia yang punya..slurppp...
Sotong Masak Halia Berkicap
Kononnya terambil nasi lebih...

Hahaha..kantoi..
Nasi tu banyak sebenarnya..
makanlah anak janji awk kenyang :)
Petang tu tambah sayur je ...

Esoknya kena masak halia lagi tapi kali ni masak Ayam sebab en hubby request...tak puas hati katanya sebab me masak sotong halia sedangkan dia tak gemar makan sotong . Lupa pula nak snap gambar. Dalam peti ais ada mangga muda maka terjadilah...
Kerabu Mangga Muda...
Alhamdulillah rezeki kami...puas hati sebenarnya makan kat rumah kalau nak bandingkan dgn makan kat luar tu. Jimat pun jimat kan ;).  Nak tahu cara-cara nak berjimat????

Klik kat bawah ni...

Ini dia cara2 nak berjimat dalam keadaan ekonomi sekarang...


5 comments:

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya

YieN said...

Wahhhh.. Terus lapar baca entry ni :')

eima said...

wow menu die besh la ..menyelerakan ...
kari tu yang best tu

Roziah Muhammad Nor said...

terliur kerabu mangga tuh :)

MizzTina said...

meriah lauk pauk akak..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...