Monday, November 16, 2015

Minat Baru ~ Fingerboard

Assalamualaikum wbt...

Minat baru anak bujang me...fingerboard...kalau tengok dengan mata kasar me...apalah mainan budak2 zaman sekarang ni...macam2...yang terbaru ni main skateboard pakai jari...fingerboard..

Tak silap me, minggu lepas dia beli satu kat my one shop..murah je baru rm2 kot...dok ulang la main yang tu...dari apa yang dia dok borak kat 'whatsapp' dengan kengkawan sekolah dia, me tahu yang kengkawan pun main benda tu. Naqiuddin punya pesen apa2 hal yang dia minat dia akan google..nak tahu lebih detail..dari segi saiz, jenis, material...then dengar dia sebut griptape,deck, ring...macam2 la...siap cari seller online & whatsapp tanya macam2... 
Tak sbr tu..nak hr ni jgk (semalam la ni)
Tapi abahnya tak brp galakkan dia berurusan dgn strangers
sebab tu apa2 hal kami pesan kena tya dulu...
Petang semalam ajak ke Alamanda , katanya kawan ada beli yang lagi canggih kat ToysRUs....ikutkan je la sebab sekarang dah tak 'terikat' dengan exam bagai kan. Lagipun benda nampak depan mata, kalau beli online tak tentu rupanya.
Abah yg setia melayan..boy kan ;)
Tengok tu..mcm2 pattern ada...
yg buat dia pening nak pilih...hihi
Yg mana satu ye ???Yg ni pun mcm best ...
Yg ni lengkap dgn skatepark ..
Harga??? RM249.95 :)
So belum masanya nak beli yang mahal2 macam tu...untuk kita memang rasa macam tak berbaloi tapi untuk orang yang minat, benda tu penting untuk tunjuk skill dorang. Biasanya kalau yg mahal macam tu kami akan bagi sebagai ganjaran kalau dia dapat keputusan yang memberangsangkan...contohnya...exam dapat A ke..ataupun % yg tinggi ke...takpun on his birthday...hihi. Since dia kerap juga masuk ToysRUs ni so kami apply member card...foc je pun...tapi ada banyak benefits...nak tahu lebih lanjut tengok sini→members privileges .

Buat kad bukan bermaksud menggalakkan tapi
sekurang-kurangnya dpt kumpul point & redeem...

lagipun beli kat sini ada kualiti..
Jangan salah faham ye..ToysRUs bukan sahaja utk kanak2 tapi untuk remaja as well...sebab fingerboard adalah dalam kategori untuk youthBalik rumah tak sabar nak main...siap je solat & mengaji terus terkam kat mainan dia...
Gini le rupanya...cinonet sungguh...
tak silap me pjgnya 96mm lebar 26mm je kot 
Badan tu sebenarnya dah penat ...tapi nak main punya pasal
lastly terbaring kat paha ummi :)
Lepas ni katanya nak beli yang kayu pula...main dulu yang tu kasi mahir baru beli yang lain tau. Pagi tadi siap masukkan dalam pensil case yang dia beli khas semalam..takut benda tu rosak katanya..sabau je la...

2 comments:

adianiez AIDA said...

oh ok.
dia mcm budak2 main roller skate tu ekk.
just yg ni finger @ jari?
wah... mcm2 skang ekk.

aRz MoHa said...

mainana anak lelaki...lebih baik meminati hobi seperti ini berbanding keluar rumah bdan terpengaruh dengan perkara yang tidak baik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...