Wednesday, November 25, 2015

♨Sambal Tumbuk/Ketuk Versi MaaMieIqi ◕ ‿-

Assalamualaikum wbt...

Sambal Ketuk ni me buat weekend hari tu...Tak tahu nak masak apa...teringat pasal seorg rakan blogger  update pasal Sambal Ketuk, macam sedap jer..tak pernah buat...Kalau Sambal Pauh(Mempelam) Ikan Kering tahu le ;). Lama tak buat , rindu la pulak..

Resepi u all boleh tengok kat sini...tapi sambal ketuk me ni kurang berminyak sebab goreng guna minyak yang sedikit...tak letak belacan sebab me tak boleh makan belacan...then kurang ikan bilis sebab itu je stok yang tinggal dalam peti ais. 

Dan inilah hasilnya tung tang tung tang kat dapur..hihi..
Hmm..makan ni memang menambah selera...
Yg ni anak yg punya,,bukan umminya ye ;)
Naqiuddin asyik dok cakap pedas tapi best, berpeluh dahi menahan pedas tapi siap tambah nasi lagi tu..pahtu siap order suruh buat lagi..

Me akui Sambal Ketuk ni memang pembuka selera, kalau orang yang dah biasa buat sure lagi sedap Sambal Tumbuk dorang buat tu...

5 comments:

Amanda Suria said...

Haih..terus SA terliur...sabo je la..

Nurzakiah Hanum said...

sedapnyaaaaaaaaaaaaaaa

Ibu Amirul said...

terliur bila tengok sampal ketuk tu

MizzTina said...

adoi kak..leleh air liur..

dear anies said...

sy nak jugakkkkkkkkk lapaqqqqq niii ;-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...