Friday, November 6, 2015

Taman Tasik Cempaka Makin Meriah

Assalamualaikum wbt...

Salam Jumaat ....alhamdulillah..kata omputih tu..bright sunshiny day...cuaca terang...langit membiru  cantik je...subhanallah....apa kata mulakan hari kita dengan surah al Kahfi ayat...10 ayat terawal & 10 ayat terakhir (1-10 & ayat 101-110)...tak panjangpun...mudah2an permulaan hari kita dan seterusnya dijauhi dari fitnah dan dajjal..InshaaAllah..

Ok..back to entry...nak cerita pasal Taman Tasik Cempaka*slh satu tempat rutin riadah hari minggu kami  , kalau dulu orang ramai hanya datang untuk berjogging, bawa anak2 main basikal, untuk yg anak2 kecil tu boleh main je kat playground tu tapi satu yg tak best ada yg 'pengunjung' yg boleh merosakkan pemandangan anak2, u alls fahamkan apa yhg me maksudkan....Tapi sekarang dah banyak berubah...TTC makin meriah...dah ada car boot sales, ada sewa kereta budak2 tu, ada sewa rollerblade & basikal, tak kurang juga yg berniaga makanan & minuman...so parents tak payah nak fikir nak bawak dari rumah..keluarkan duit & bayar je..hehe...pandai dorang ni cari income kan...tapi kalau nak jimat dan memang dah ada better bawa je la dari rumah kan.

Me snap dr jauh je tapi mmg ramai sgt kt playground tu..
Budak2 main rollerblade..eh itu bukan sibujang me
dia jumpa kwn kemain jauh pusingnya..
Lepas kami pusing satu round tasik tu..tiba2 ternampak pokok ciku....baru je nak sentuh en hubby cakap.."jangan ambik, kecuali dia tulis 'wakaf' "..."alahai dling..nak pegang je...nak ambik gambar, bukan nak ambik buah"...hehe
Nampak segar..
tiba2 teringin nak makan buah ciku aka buah sawonilo..
haha..mengidam sokmo..
Dah penat pi cuci mata dan 'clearkan' sikit wallet en hubby...baik punya ayat kan...;)




Car boot sales kat situ tak lah sebesar kkat tempat lain..jauh sekali kalau nak bandingkan negara omputih tu kan..tapi ok la..kalau yg terpakai tu harga semurah rm1 pun ada...sempat lah me rembat tudung bawal aj kat situ..kalau beli pakaian ni memang tak berani sebab takde tempat fitting . So u alls yang tinggal berdekatan tu boleh le pegi sana kalau nak merasa suasana dan melihat gelagat anak2 comel . Yang penting quality time dgn family ..luangkan masa dengan anak2 sebab hari minggu aje lah masa untuk melayan kehendak mereka.


Nak tahu cara naka dapatkan lebih income..???
V
v

atau 

3 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Memang meriah lah taman tu Norma..
Kalau dah ada car booth sale tu..
Sambil berjoging sambil membeli hahhaa
Rabak duit kan..

AziRahmanDot Com said...

seronokkan bila dpt beriadah bersama family...boleh cuci mata sekali...

Khai♥Rin : anies said...

sesekali boleh gak nk terjah ke sini ;-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...