Tuesday, December 1, 2015

Daurah Anak Cemerlang @ Masjid Hasanah

Assalamualaikum wbt..

Cuti sekolah dah pun seminggu berlalu, kami ambil keputusan untuk hantar Naqiuddin join program Daurah Anak Cemerlang di Masjid Hasanah BBB...bukan paksaan ye, tetapi kami tanya dulu dia nak ataupun tak...sebab kami nak biasakan dia buat sesuatu dengan ikhlas...Alhamdulillah dia pun berminat.

Program ni bukannya lama,4 hari seminggu selama 3 minggu je...jadi masih banyak lagi masa yang free untuk dia sebelum sesi persekolahan 2016 bermula. Lagipun ianya satu pengisian yang bagus untuk rohani. 
Yuran hanya rm150 utk 12 hari ..
Utk Asnaf & Anak Yatim foc
Semalam sesi pendaftaran bermula jam 8am, saja me apply cuti sebab nak sama2 dengan en hubby hantar si bujang kami tu...seronok tengok suasana..semoga anak2 yang join program ni dapat memanfaatkan segala ilmu yg dicurahkan oleh fasilitator sepanjang program tersebut...InshaaAllah..
Sesi pendaftaran..
Kami tak tunggu lama pun sebab once dah daftar & bayar anak2 disuruh masuk dewan..
Berdua dgn kawan yg pernah tinggal dinurseri  yg sama
Taklimat utk anak2
Lepas settle urusan kami sekali lagi ke Masjid, sambil singgah Solat Dhuha kami jenguk anak2....anak2 pun nampaknya seronok..
Sesi bersama fasilitator masing2...1:10

Suka tengok anak2 beratur penuh disiplin masuk semula
dewan selepas sesi kat Masjid
Me tengok memang kebanyakan parents hantar, daftar & terus pergi kerja je..Takde la risau sangat sebab program buat kat Masjid...lagipun anak bujang me dah biasa kat situ...cuma pesan jgn keluar dari kawasan masjid je .

Balik petang semalam seronok je dok cerita pasal program yang dibuat..makan setalam...ada hafazan...cuma yang tak berapa nak seronok, ujian untuk dia...selipar yang baru je dibeli kelmarin hilang...entah diambil atau dipinjam..so abahnya cakap jangan marah, redha je..anggap itu bukan rezeki..niat je sedekah..InshaaAllah ada rezeki lain Allah nak bagi ...balik terus pi pasaraya beli selipar yg murah je..hihi..

1 comment:

dear anies said...

alhamdulillah bgs adanya program2 sebegini

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...