Tuesday, December 15, 2015

Makan Dalam Diapers ????

Assalamualaikum wbt...

Viral terbaru...terbaca kat fb pasal Baby Shower (kalau kita solat hajat untuk perempuan mengandung ). Macam2 pesen Baby Shower dikalangan orang2 kita..Ada tema Safari...ala2 dalam garden...Tema mandi2 kolam pun ada...Terpulanglah itu hak individu..tak berani nak komen lebih.
Sumber : Google 

Tapi yang pasti kalau me duit banyak dan berlebihan pun InshaaAllah me takkan buat Baby Shower ala2 omputih...cukuplah sekadar solat hajat & bacaan doa ...semoga dipermudahkan segalanya sehinggalah si ibu selamat bersalin.

Nak sambung pasal viral tu...masa mula2 terbaca tu.."apa???Makan dalam pampers??!!" .....bila me baca terus terbayang..u all bayangkan makanan tu berkuah ...makan dalam diapers...imagine the color of food...fuhhh lemah semangat nak makan...sorry to say..bukan nak kutuk cuma pendapat...pada me itu makanan ..rezeki dari Allah dan kita tahu diapers di pakai untuk tujuan apa..macamana pula kesan chemical yang ada pada permukaan pampers tu lagi...tak ke mendatang bahaya??

 To think positif ,maybe tuan punya majlis ada alasan tersendiri @ maybe diapers tu tempah khas kot...me tak nak kutuk kecam bagai sbb nanti tak pasal2 tanggung dosa free...It just nak suarakan pendapat me aje...Apa2pun setiap manusia ada khilafnya..macam2 me baca komen2 dok kutuk kat IG dia...sedih pun ada...sudah2 la tu....kita doakan yang terbaik buat dia ...semoga dipermudahkan semuanya & selamat bersalin nanti ^◕‿◕^ ...

Kalau tak silap me masa baby shower isteri Aidil Zafuan dulu pun makan dalam diapers..tapi benda tu orang tak perasan kot...so takde la jadi viral & bahan kutukan netizen yang melampau...


p/s : setiap manusia pasti ada khilafnya...
sebaik-baik manusia yg melakukan kekhilafan ialah meminta maaf(jika dgn manusia) 
& bertaubat memohon keampunan drNya(jika kesalahan dgn Allah)

5 comments:

Farah Waheda Wahid said...

melampau sangat makan dalam diapers tu... nak buat baby shower pun biar beragak-agak ler...

Mohd Selim Zainal said...

Assalammualaikum...

macam2 kan..

mselim3

Mohd Noor Shawal said...

anda di tag:

http://akubukaninnocent.blogspot.com/2015/12/fadhs-birthday-segment.html

Nurzakiah Hanum said...

adoi x de bekas lain ke apa

umi alya said...

Pelik...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...