Thursday, December 17, 2015

Persediaan...

Assalamualaikum wbt...

Lagi 2 minggu sesi persekolahan akan bermula macam biasa...Ramai ibubapa yang awal2 lagi dah beli segala persiapan untuk  anak2...bukan apa , kalau me pun malas nak bersesak beli last minute....kdg takde saiz bagai..Tak kurang juga yang suka beli last minute....masing2 ada alasan tersendiri..

Last week kami ke KL..nak beli kelengkapan anak bujang..kengkawan ckp the best place nak beli peralatan macam tu kat jalan TAR & Jalan Masjid India...Kami pergi pagi sebab skrg kan musim hujan petang..faham2 je la KL kalau hujan lebat camne kan.
Hasil meronda kat KL...
Jubah putih beli 2 je sbb dah ada 1 kt rumah...
Ingatkan dah sampai KL dah boleh bereskan semua...tapi ada pula yang tak berkenan....yang lain2 tu kena la terjah tempat  lain pula...
Test...:)
Tak sabar nak tengok dia berpakaian lengkap nanti...semoga segalanya berjalan lancar...InshaaAllah 

7 comments:

Kakcik Nur said...

Tahun ni tak beli seragam untuk sibongsu sebab yang beli tahun lepas belum dipakai. Dia pakai yang tahun sebelumnya. Alhamdulillah, berbaloi beli boleh pakai 2 tahun dan masih elok lagi. Cuma kena beli kasut dan peralatan alatulis sahaja lagi...

Hafiza AizZawa said...

elok beli time sekarang.. nnt bila nk buka sekolah lg la bersesak-sesak..

eynda said...

Belum start beli lagi... last year time ni dah beli dah huhu...

Hajar Shikin said...

Elok siapkan awal-awal, takde la kalut sangat nanti

eelobor said...

kami pun belum lagi beli keperluan untuk persekolahan anak. yang tahun lepas ada beberapa yang masih elok lagi. ingat beli tambahan apa yang perlu di tukar jer. mgkn hujung minggu nie untuk beli barangan persekolahan

umi alya said...

masih ada 2 orang anak belum belikan kelengkapan.. bukan xmo membeli tapi sejak dorang dah besar, x nak ikut, beli2kan tersilap pula

dear anies said...

Bgs ni da get ready awal2 xde pening2 nnt ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...