Tuesday, December 8, 2015

Tersuka Tanpa Sengaja *Tonton & Download*

Assalamualaikum wbt....

Slot terbaru menggantikan Tuan Anas Mikail...Tersuka Tanpa Sengaja drama adaptasi dari novel Pena Kayu, menggandingkan para pelakon seperti Amar Baharin (Dr. Syed Arif), Emma Maembong (Farhah), Amyra Rosli(Katrina) Hazreez Adam(Dr. Armand) dan pelakon2 lain. 

Mula ditayangkan malam tadi, 7 Disember 2015 setiap Isnin - Khamis 10mlm di saluran Astro Ria(104) & Astro Ria HD(123)


LAGU TEMA / OST TERSUKA TANPA SENGAJA

Tajuk : Cerita Kita (Amar Baharin & Amyra Rosli 

Video & Lirik : Link


Sinopsis :-
Kerana perselisihan pendapat dan merasakan dirinya disisihkan si ayah, Farhah meninggalkan rumah dan kekayaan untuk berdikari atas kaki sendiri. Ayahnya hanya mementingkan adik tirinya, Katrina tetapi si ibu tiri sentiasa mengambil tahu akan dirinya. Lebih menyakitkan hati apabila si ayah ingin menjodohkan dirinya dengan doktor yang menjaga ibu tirinya yang sedang sakit. Penolakan Farhah membuatkan si ayah mengatur rancangan untuk menjodohkan doktor tersebut dengan Katrina tetapi dipandang sepi Katrina.

Pertemuan pertama dengan Syed Arif bukanlah sebaik mana kerana mereka berselisih pendapat mengenai orang kaya dan orang biasa. Perbezaan pendapat antara mereka menarik perhatian Arif, Arif meminta Farhah untuk berlakon menjadi kekasihnya dan akhirnya Arif melamar Farhah atas permintaan si ibu. Asalnya Farhah menolak kerana mereka berdua tidak mencintai sesama sendiri tetapi akhirnya menerima kerana tidak mahu berkahwin dengan sepupunya yang mencintainya dalam diam, Hakim. Kerana marah, ayahnya menolak menjadi walinya dan Farhah berkahwin dengan Arif tidak berwalikan ayahnya. Kedua mereka memberi peluang untuk belajar mencintai diri sendiri dan perasaan cinta perlahan-lahan hadir dalam diri masing-masing. Dugaan melanda, Arif calon menantu pilihan ayah Farhah memperkenalkan Katrina kepada Arif. Namun hati Arif telah mati untuk Katrina kerana sebelum ini cintanya dipandang sepi oleh Katrina. Arif memberitahu Datuk Ahmad Alias bahawa dia telah berkahwin dan Katrina tidak dapat menerima. 

Setelah mengetahui bahawa kakak tirinya merupakan isteri Arif, Katrina cuba untuk memecah belahkan rumah tangga mereka. Rancangannya hampir berjaya tetapi Arif menerangkan segala sejarah dirinya dengan Katrina dan betapa sekarang cintanya hanya untuk Farhah. Kebahagiaan mereka terganggu seketika setelah Arif mendapat tahu siapa diri Farhah yang sebenar. Setelah mendapat penjelasan Farhah, Arif merasakan dia bertanggungjawab untuk menyatukan kedua anak dan ayah. Setelah mempertemukan mereka, Datuk Ahmad Alias gembira kerana perancangan untuk menjadikan Doktor Syed Arif menantunya tercapai tetapi dia terkilan kerana tidak mewalikan pernikahan anaknya. Katrina cuba untuk membunuh diri tetapi Armand (kawan Ariff) menegur kesalahannya. Akhirnya Katrina memahami dan terjalinlah kisah antara dia dan Armand. Akhirnya mereka semua hidup berbahagia.

sumber : Kepala begetar
Selamat Menonton ^◕‿◕^

7 comments:

Nurzakiah Hanum said...

semalam x dan nak tgk jap lg tgk online

eima said...

menarik ... alisha suka part sy suka awak .... tumbuk nak tu hahahhaha

Cikna said...

"Saya tak suka perempuan"

Norma NML said...

@Nurzakiah HanumAkk pun..tgok yg download je sbb x sempat mlm td :)

Norma NML said...

@eimaAda sedikit komedi kan :)

Norma NML said...

@CiknaKonon x suka ..hihi

dear anies said...

Entah bla laa sy dpt hadap xite ni ;)blk lmbt je laa ni

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...