Monday, January 11, 2016

2 Hari 2 Emosi Yang Berbeza..

Assalamualikum wbt...

Hari yang ditunggu-tunggu, nak lepas rindu dendam weyy...sape tak rindu, tak jumpa seminggu kot. Kelmarin kena kerja ganti tapi awal2 dah apply separuh hari sebab takut terlewat nak jumpa si bujang kami tu.

Pukul 4 lebih kami dah gerak, memang la dekat je tapi waktu tu pendek. Since waktu Asar pun dah almost pukul 5pm, so kami turun sebelum masuk waktu ,ingatkan nak pegi dulu jumpa then cari tempat solat tapi dorang start solat pukul 5*ye la nak tunggu semua seramai 35 org tu beriap bukannya cepat . So kami pegi masjid kat kg depan tu, solat Asar dulu baru pegi semula ke MTSA. Sampai kat MTSA, pelajar2 masih dgr tazkirah..tunggu dia turun..nak tengok reaksi macamana. Dah seminggu kan..Berdebar hati ummi ni tau...

Dari air muka dah nampak macam dia tak happy, dengar je dia cerita...bagi dia calm...maybe ada cerita2 negatif yang dia dengar..campur pula rindu seminggu kami tak jengok dia*bukan x nk jengok,kalau hari kerja mmg x sempat,lagipun ustaz x glkkan sbb takut ank2 jd lagi manja...fhm2 je la...sedangkan kawan2 lain ada parent yang melawat. Bila macam tu me & en hubby memang rasa tak senang hati..risau benda tu semua mempengaruhi dia. So en hubby ckp takpe, esok kita dtg lagi..kita jangan berhenti berdoa semoga hati dia dilapangkan & tenang bila berada kat situ. 

Mahu tak menitis air mata ni bila fikirkan anak . Nak makan pun tak selera...semalam kami pegi lagi tengok dia..beli apa yang dia kirim...kami sampai tu ank2 tahfiz masih dgr tazkirah selepas solat Asar...tunggu dgn sabar...Nampak kelibat dia kat tangga...happy face...senyum lagi..alhamdulillah , hanya Allah yang tahu perasaan me..maknanya dia dah ok..

Barulah dia nak bercerita detail sepanjang seminggu dia ada kat situ...semua aktiviti hinggalah kpd tazkirah dari ustaz malam tadi yang merubah pemikiran dia*dgn izin Allah untuk berfikiran positif. Dia dah mula rasa seronok...dapat berdikari..kawan2 semua baik..senior pun ok, tak kedekut ilmu...alhamdulillah lega rasanya..dia makan Nasi Goreng Kerabu yang me bawa...kalau Sabtu tu langsung tak nak makan...sambil makan dia bercerita. Alhamdulillah , proses hafazan pun berjalan lancar. 
Terubat rindu di hati...:)
Sabtu depan dia minta bawa kan Nasi Lemak & ahad pula nak makan Pasta katanya...yang ummi masak ok...hmm..whatever for you my dear ...pukul 6.30pm kami balik dengan perasaan lega...no more worries ....semoga semangat Naqiuddin semakin kental...minggu depan ummi abah dtg lagi ok..♥♥

12 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Homesick tu norma..
akak dah rasa dgn anak sulung akak tu...
Memang kena rajin dtg jengok dan telefon..
Boleh telefon 3 hari sekali antara jam 6.30pm-7.00pm..
Alhamdulillah.. ok
Norma pun kena buat lah mcm tu..
tiap weekend dtg tengok..
bawa mknn yg mrk suka..

Nurzakiah Hanum said...

ye la rasa berjauhan

Kak Nieyl said...

Alhamdulillah...untuk permulaan..
InsyaÁllah..semoga dipermudahkan segala urusan...:)

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Home sick... hehehehehe... normal lah tu... Lama kelamaan, biasa lah nanti...

nik ros said...

insyaAllah, lama2 ok nanti tu.anak kan .confirm rindu. dapat pi tgk pun ok la tu.

Maria Firdz said...

kadang anak ok.. ibu yang tak ok.. mak kan.. mana boleh berjauhan dengan anak...

Norma NML said...

@CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati)Itu lah saya buat akak..jengok setiap Sabtu & Ahad..call x boleh kecuali ada hal penting je..huhu

Norma NML said...

@Nurzakiah HanumHmm..ye la Anum..1st time kan..tapi inshaaAllah lama2 ok nti :)

Norma NML said...

@Kak NieylAamiin..tq ats doa Nieyl :)

Norma NML said...

@Izni Hafiz Abdul RashidTu la..InshaaAllah :)

Norma NML said...

@nik rosYe la Nik...sunyi rumah bila dia takde..;)

Norma NML said...

@Maria FirdzBetul tu Maria..tapi bila kita dh tahu dia ok & happy kt sana..as ibu kita pun akn rasa lega :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...