Wednesday, January 6, 2016

2D1N di Paradise Spa Hotel PD

Assalamualaikum wbt....

Setelah 5 hari cuti...back to normal routine. Cuma sedikit perubahan dalam rutin seharian kami suami isteri. Nantilah cerita...nati karang tak pasal2 bergenang air mata kalau cerita srkg...Tapi jangan salah faham pulak..it's not about marriage problem...alhamdulillah kami bahagia..bertambah bahagia dgn restu dariNya.

Mengisi cuti awal tahun baru2 ni kami sempat bawa si bujang pi cuti2, walaupun dekat je yang penting dia happy dan memenuhi apa yang dia nak. Ikutkan pada mulanya kami plan nak stay kat Avillion PD tapi penuh...kebanyakan hotel kat PD penuh...peak season la katakan..lastly kami pilih Paradise Spa Hotel je, yang penting Naqiuddin ckp kena ada swimming pool..me pula tertarik dgn kolam atas bumbung tu... 
View dr depan hotel..
Subhanallah...Nice view dr rooftop...

Lepas check in terus naik atas
Nice view ..kolam atas bumbung
Berenang la selagi larat wahai anak...
video

video


3 of Us
Yg ni pula pool untuk kanak2..
Malamnya kami keluar jalan2 cari makan...orang cakap kalau ke Port Dickson tak sah kalau tak makan kat Medan Ikan Bakar MPPD, so kami terjah ke sana .
Before tu singgah tepi Pantai Tanjung Gemuk kejap sebab nak tengok matahri terbenam...
Subhanallah...saat yg ditunggu..walaupun nampak dari
jauh tapi happy sgt..cantiknya ciptaan Dia..
♥♥♥Kami♥♥♥
Kat area ni ada live band & sewa2 untuk budak2 main macam basikal, rollerblade & ATV tapi yg tu semua Naqiuddin tak minat..katanya dah biasa..Yg bawah ni memang 2 kali dia ulang..hihi
1st triy 9 yg kena..
2nd try 5 je sbb tgn dh lenguh katanya..
Berat rupanya senapang tu..
Then baru pi cari makan...tak susah pun nak cari Medan Ikan Bakar tu dlm 10 minit dah sampai.
Warung yg paling ramai pengunjung & jadi sebutan ramai..
Samudra Ikan Bakar ~Hj Fared Hj Masrom
Yg bawah tu kami punya..
nampak sikit tapi bila dh msk byk rupanya..
Air tembikai kami ambil yg jug besar..
Ikan Siakap 3 Rasa, Sotong & Udang Goreng Tepung, Telur Dadar
Harga ?? Mahal ke murah u alls nilai la sendiri..tapi masakan dorang memang sedap...alhamdulillah kenyang..
Yg ni termasuk harga 4 pinggan nasi :)
Hotel ni walaupun tak semewah hotel2 lain tapi kemudahan yang disediakan kira ok la..ada gimnasium & jacuzzi for free tapi me tak sempat nak berjacuzzi pun...hanya masuk gym je kejap...ada spa massage tapi yang ni dikenakan bayaran...
Gym ni terletak berdekatan pool..
So lps berenang...bersenam la konon ;)
Rate yang kami  termasuk breakfast..boleh tahan juga..banyak pilihan makanan tapi u all jangan la nak compare dgn hotel 4 5 bintang tu
Dim Sum tu me suka ...rendang & sotong utk nasi lemak
Salad tu wajib ambik..fresh
Ada bubur & cereal
Ala2 warung kt luar tu ada Mee Sup & tempat order telur goreng ;)
Amboiii...kemain lagi hero2 me..sampai kembung pipi masing..hihi
Yg ni bilik kami..
just nice utk kami ber3
Mcmana la kami tak rindu sibujang ni..mcm ni la keletah dia kat rumah
Pukul 11 lebih kami dah check out sebab Naqiuddin nak pergi Muzium Tentera Darat...yg ni me sambung next entry ok...;)

Tengok video kat bawah ni...mcm best sgt..:)

The Biggest Cuti Trends Of 2015

8 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Selamat Tahun Baru 2016 Norma..
Anak2 memang pool yg dicarinya kan.. :)

Nurzakiah Hanum said...

best kan cuti panjang

Mrs Yatie said...

alolo so sweet ;)
happy je lepas bercuti kan :D
selamat tahun baru awak!

Lady Of ZFA said...

wahhhh bestnyaaaa ! :)

Mama Myja said...

bestnyer bercuti.. hihik

Aisya 사구라 said...

dah lama tak bercuti macam niii

yaya cendana said...

assalamualaikum...yaya dah follow sini....follow back yek...
mohon kunjungi dan tinggalkan komen di sini
http://www.yayacendana.com/2016/01/pergi-seminar-di-agrofarmstay-durian.html

tq ^_^

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Suka tengok kolam... Tapi tak pandai berenang...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...