Tuesday, January 19, 2016

Dua Hari Dua Menu Berbeza...

Assalamualaikum wbt...

Masuk minggu kedua...Hanya Allah yg tahu rindunya kami pada Naqiuddin. Tak malu me katakan setiap malam & pagi me akan cium gambar dia kat hp...rutin tu dah jadi kebiasaan, kalau dulu nak pergi sekolah akan kiss dia, nak tidur pun sama,dia akan salam & peluk cium...cuma bezanya kalau dulu terasa fizikal dia...Jangan salah faham, bukan tak restu tapi perasaan itu normal kot sebagai seorang ibu.

Tak mudah kami nak biasakan diri dengan tiada kelibat dia depan mata kami. En hubby memang tak tunjuk kerinduan .... tapi kdg2 tanpa sedar hari Isnin dah menghitung hari bila nak tiba hari Sabtu....tak sabar nak pegi jumpa teman bergurau dia tu. Ya Allah...apa2 pun Engkau kuatkan hati kami...juga hati anak kami...

Dua hari Sabtu & Ahad*akan jadi rutin mingguan kami lepas waktu Asar kami akan melawat dia di kat MTSA...terubat rindu kami, Alhamdulillah sampai hari Sabtu tu dia nampak happy cuma kurang sihat sikit, batuk & selsema...jari kaki pula terseliuh sbb main bola...Hari sabtu tu kakak &  adik me pun datang sama...Khalish apa lagi ...mengendeng je dgn si abang sepupu dia...

Minggu lepas dia request untuk hari Sabtu nak makan Nasi Lemak ...so hari tu masakkan Nasi Lemak, Sambal Kerang & Ayam Goreng..'berkelah' le kami kat depan MTSA..hihi. Seronok tengok dia berselera makan.
Nasi Lemak ~ Menu utk hari Sabtu
Makan dlm van sbb tempat semua penuh..hihi
Khalish mmg tak lekang dr situ..nk manja2 dgn abg..
Then makan pula Cekodok Lemak Manis yang CikTi dia buat...ini pun kegemaran dia sebab tu CikTi dia buatkan...dah faham sgt sebab dari kecik lagi kakak selalu jaga dia bila me kena kerja hari Sabtu.
Lepas makan nasi, makan pula cekodok :D
Hari ahad dia request nak makan Spaghetti Bolognese, ikutkan beli yang dah siap kat Pizza Hut @ Secret Recipe lagi cepat tapi me rasa lebih baik masak sendiri..sambil masak kita boleh selawat & niat supaya makanan itu mengenyangkan anak kita & menjadi darah daging yang sebaiknya...sedap ke tak tu biar anak judge ..hihi. 
Yg bekas kecik utk dia tu standby awal2 letak cheese..
panaskan dlm microwave kjp ..
Alhamdulillah habis dia makan...
Sembang dgn dia , alhamdulillah dia cakap semuanya ok...cuma adalah dalam ramai2 tu maybe tak dapat sesuaikan diri dalam keluarga yg ramai...masih bersikap keakuan,takpe slowly sure dorang dapat biasakan dgn suasana di MTSA...kemudian cerita pasal tugasan dia, alhamdulillah dia suka & tak merungut..mana2 tahfiz pun anak2 akan diajar berdikari...kdg tu me minta juga nak bawa balik baju2 kotor tapi dia tak bagi, katanya nak basuh sendiri....ok, good...syukur dia boleh sesuaikan diri walaupun sebelum ni kat rumah semuanya hak dia...no sharing ...Almost 7pm kami balik..Minggu depan ummi & abah datang lagi ok...:)


p/s : Miggu depan katanya nak makan Gulai Ayam Klate..InshaaAllah ummi masakkan ok ♥♥

15 comments:

Cinta hazanis said...

sedapnya umi masak. :)

umi alya said...

tiba2 terasa sebak di dada..

kasih ibu membawa ke syurga, aamiinnnn....

Kak Nieyl said...

Alhamdulillah....sedap umi masak...
berselera nampaknya tu..

Rinna said...

Alhamdullillah bagus dia nak berdikari. Moga menjadi anak yang soleh. Ammin

Nooriah Abdullah said...

salam kenal dik
nampak berselera nya dia mkn mesti sddap sdp sngt air tngan ibu kan

Norma NML said...

@Cinta hazanisAlhamdulillah...yg penting anak akak suka ...hii

Norma NML said...

@umi alyaHanya seorg ibu yg faham kan dear :)

Norma NML said...

@Kak NieylAlhamdulillah happy bila mkn sampai habis :D

Norma NML said...

@RinnaAamiin...ishaaAllah..thx Rinna :)

Norma NML said...

@Nooriah AbdullahSlm kenal K.Noor...alhamdulillah seronok bila ank selera je mkn :)

ujie othman said...

mmg sebaiknya mkn masakan mak, biar ada jalinan kasih syg kat situ. Tak kisahlah simple ke..tak sdp ke kan..

Syireen Halim said...

Kasih seorang ibu tiada tandingan..miss my mom

AziRahmanDot Com said...

gitulah rasanya bila berpisah sementara dengan anak kan....tak per lama-lama nanti in sha Allah semua ok

CikLily Putih said...

bestnya dapat makan menu air tangan ibu ek.. huhuhuhuhu sedeyyyy

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

At least dia dah boleh belajar berdikari...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...