Thursday, January 7, 2016

Muzium Tentera Darat Port Dickson

Assalamualaikum wbt....

Nak sambung kisah cuti2 kami ....walaupun dekat je tapi yang penting kualiti time dgn mereka yg kita sayang..Lepas check out dari PSH kami terus ke Muzium Tentera Darat (Army Museum PD)...Naqiuddin nak sangat pi sana..

Masa kami sampai tu jalan sesak sangat..mula2 macam.."hmm...ramai jugak org pi sini"..rupa2nya ada eksiden...motosikal dgn kereta...sebenarnya kalau ada eksiden macam tu sebolehnya me cuba elakkan ternampak mangsa2 ...bukan apa, me ni jenis yg lemah semangat..karang tak pasal2 pengsan kat situ. Tapi tak dapat elak sebab budak yg bawak moto tu memang terlantar kat tengah2 jalan..kepala berlumuran darah..dlm hati ...Ya Allah kuatkan semangat hambaMu ini....semoga takde apa2 yang memudaratkan kpd mangsa & cpt sembuh.

Mula2 sampai dok cari mana kaunter nak beli tiket rupa2nya masuk adalah percuma...hihi...sebenarnya kat dalam Muzium ni agak luas..kalau nak masuk semua sejam tu x cukup kot...banyak pengetahuan tentang ketenteraan(darat) kalau pi situ. Sesuai sangat untuk budak2 sekolah...sebab banyak 'pelajaran' Sejarah ada kat situ...tak nak tulis pjg2..layan je la mana pics yg sempat me snap...kebetulan masa kami sampai tu cuaca terang benderang..perhh..terasa sgt hangat..;)
Gerbang menuju ke MTD...
Anak & abah..
Me idok le minat nak bergambar dgn mende2 gini..hihi
menengok koleksi kereta kebal katanye..
Tinggi tau tangga nak naik kapal perang tu..
Yg ni dalam muzium
yg ni nak masuk  ke terowong...x larat dok
lama dlm ni ..dah la gelap..byk patung2 plk tu..seram pun ada..hihi
Nampak x yg ada motosikal tu, blkg tu ada lorong
ke perkampungan apa ntah..tp ditutup so x boleh masuk..hmm...
Dok sibuk ambik gambar patung2...
en hubby "ayanggg...x pyh la ambik gambar patung2 tu..
x elok"
.."Ooo..nape??..bini yg x fhm2..hii
Yg ni betul2 sebelah gerai2 jual souvenier..
mmg khas utk pengunjung bergambar...
♥♥♥3ofUs♥♥♥
♥♥1437♥♥
Dah penat berjalan, dgn panasnya lagi...mana taknya dah masuk waktu tengahari...tannya Naqiuddin nak makan apa...KFC katanya...singgah solat Zohor kejap terus balik & makan kat PKNS je...
Muka kepenatan...
U all kalau nak tahu lebih lanjut pasal Muzium Tentera Darat (Army Museum)...boleh la refer kat sini...
http://www.armymuseumpd.gov.my/






7 comments:

Nurzakiah Hanum said...

bestnya anum dah sampai sini

Kak Nieyl said...

Penah pegi skali jeee...
itupun time sekolah dlu...

Suriaamanda said...

SA ni nama je org NS..tp memang x pernah masuk ke sini...

Aziela said...

Rumah akk 2km jer dr muzium tu. Dan akk tak pernah masuk lg. Hihihi

eima said...

BARU PI KE SANA HARI TERAKHIR CUTI SEKOLAH HARI TU

Farahain ZFA said...

ain singgah sini :)

Qaseh Vee said...

byk kali juga pi pd tapi tak perasan ada muzium ... heheheee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...