Monday, February 1, 2016

Sakit Itu Ujian...

Assalamualaikum wbt...

Dari semalam si 'bongsu' me ni buat hal..geraham bongsu lorrr...memang ujian betul...kalau sesiapa pernah sakit gigi tahu la camne sakitnya...dah la sakit...terus hilang selera makan..tapi perut nak juga diisi kalau tak menyanyi tak henti.

Yang boleh ditelan tanpa kunyah hanyalah bubur...nak cari bubur waktu petang kat mana la gamaknya..gigih en hubby bertemankan en 'google' mencari tempat yg jual bubur nasi...finally jumpa juga..Nasi Ulam...terjah je la dgn harapan memang ada...alhamdulillah Allah memudahkan kami...:)
yg ni lauk pauk & sayur utk bubur nasi tu..
Mcm2 ada.. pilih la mana yg u all suka..
Ini je lauk pauk yg lembut..yg sesuai utk
org sakit gigi..hihi
Air tu namanya Carrot Gold..Carrot susu+ Gula Merah
ala2 3 layer tea gitu..sedap :)
Next time cuba yg lain pula :)
Masa nak order tu pilih lauk apa yang nak dan dorang akan masakkan..telur masin tu dah tentu la rebus je...tauhu jepun tu masak sos tiram..sedap.. boleh je kot kalau nak request masak camne ..En hubby order Mee Bandung...
Mee Bandung Muar
Banyak juga menu yang best2 kat situ...harga pun takde la mahal tapi disebabkan gigi ni meragam terpaksa la makan apa yang boleh je..huhu



Nak tahu sedap ke tak kena cuba sendiri lor..hehe..But for me..sedap..kena dengan anak tekak ni..

5 comments:

Norhayati Mohd Isa said...

Semoga cepat sembuh norma..
Memang sakit gigi bongsu tu tumbuh..

Aziela said...

Kat mana kedai tu? Oh...semoga segera sembuh. Amiin.

Norma NML said...

@Norhayati Mohd IsaTq akak..mmg sakit sgt..alhamdulillah getting better :)

Norma NML said...

@AzielaTq...kat Seksyen 9 Bdr Baru Bangi

umi alya said...

Sedapnya akak tengok menu2 kat atas tu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...