Friday, February 5, 2016

Selamat Bercuti...

Assalamualikum wbt...

Cuti CNY 5 hari...tak plan ke mana pun sebab si bujang kami tak cuti...MTSA ada takwim sendiri..so cuti telah ditetapkan..Tapi kami still pegi tengok dia macam biasa..Sabtu & Ahad...

Itu perancangan..esok ada majlis sanding kazen en hubby kat KL...MIL yang kebetulan dah seminggu datang KL pula demam..saki2 badan...tengahari tadi dapat whatsapp dari abang bagitahu Chek tiba2 demam & sakit2 badan. Biasanya kalau dia tak larat panggil je doktor datang rumah tapi sebab hari ni kan Jumaat so doktor tak dapat datang..

Suddenly abang hantar pula whatsapp Chek dah ke hospital dengan ambulan..better dari naik kereta..lagipun lebih cepat dan ada nurse yang boleh tengok keadaan chek dalam tu. Ikutkan hati nak balik..tapi abang cakap tengok dulu camne...adik2 me balik dulu..kalau tak ok me & kakak ambik giliran...tunggu abang update time to time..kalau tak ok jugak..maybe kena tukar perancangan ...esok kami balik..

Sekarang ni hanya mampu berdoa semoga tiada apa yang memudaratkan..semoga Allah melindungi chek dan cepat sembuh...Baru jumpa Chek ahad lepas masa pegi rumah abang...sihat je..tapi maybe dia penat kot, biasalah bila umur meningkat..daya tahan semakin berkurang...alhamdulillah chek ada anak cucu yang ramai...ada yang dekat boleh tengok kan..risau memang ada tapi sekurang2nya kami tahu keadaan dia dipantau.


Call kakak tadi, doktor tgh masukkan air...maybe admitted 2 3 hari...
 Ya Allah Ya tuhanku...semoga tiada yang memudaratkan dan semoga Chek cepat sembuh....


1 comment:

zeera lily said...

semoga allah permudahkan segala urusan..aaminn
btw, awk.. jemput join GA http://belogzeera.blogspot.my/2016/02/giveaway-sugarscarf-bg-zeeralily.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...