Thursday, March 10, 2016

Nasi Tumpang....

Assalamualaikum wbt...

Nasi tumpang ni memang terkenal di Kelantan..tapi seumur hidup me, masa kat hospital hari tu la me merasa makan Nasi Tumpang yang org ckp unik...uniknya sebab nasi tu diselang selikan dengan lauk pauk & serunding..Nasinya agak lembik..
Comel je kon tu ;)
Nasi Tumpang...simple je....
Dibungkus berbentuk kon  dengan daun pisang ...hmm rasanya boleh tahan ditambah pula dgn aroma bau daun pisang tu..Tapi mengikut ckp abg ipar me, ada yg lagi sedap dari yg kami makan tu...katanya di Kubang Pasu..hmm inshaaAllah next time..Lagipun balik kg hari tu sebab melawat arwah Chek kan, so kami mmg tak berani pegi jauh dari hospital...most of the time makan kat cafe hospital tu je...paling jauh pun kat Nasi Kukus Suriani...
Nanti nak cuba Nasi Tumpang yg mcm ni pulak..Nampak lagi meriah..
Sumber : http://says.com/my/seismik/share-rakyat-malaysia-dan-16-jenis-nasi-yang-tak-dapat-dipisahkan

4 comments:

Kakzakie Purvit said...

Eh... unik kan nasinya. Tapi kalau kakak sebungkus macam tak cukup aje tu. Sikit sangat hihi... Kalau di Indonesia nasi tumpang dia makan 5-6 org tau banyak jiddan. Macam kita makan nasi arab tu portionnya - banyak.

Mayang ABDUL RAZAK said...

saya pun tak penah makan lagi ni kak..

Norma NML said...

@Kakzakie PurvitOO..baru tahu...kat Indonesia pun ada ye...:)

Norma NML said...

@Mayang ABDUL RAZAKOo..cuba la..kalau akak lebih suka Nasi Kerabu compare to Nasi Tumpang ni ..hihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...