Tuesday, March 8, 2016

Susahnya Nak Ubah Rutin..

Assalamualaikum wbt...

Lately mood nak menulis memang out..maybe sebab kebanyakan yang me nak tulis tu ada berkait dgn arwah Chek...masa balik kg melawat arwah Chek sakit..Kehilangan masih terasa...still cuba elakkan untuk fikirkan sgt..memang yang pergi tetap pergi tapi kenangan tu terlalu banyak*tulis mcm ni pun air mata dah boleh bergenang..astaghfirullahalzim..

Nak tukarkan rutin tak mudah rupanya...biasanya paling tak 2 kali sehari mesti call arwah..tanya khabar...dah makan ke?..buat apa ?...padahal kalau tak sihat for sure abg yg stay dgn arwah Chek akan beritahu.. rindu sebenarnya...rindu nak dengar suara itu..

Dalam doa pun sama, bukan niat nak menunjuk sebab me percaya, dalam setiap doa seorang anak mesti ada  doa untuk ibubapa masing2...Since me dah takde arwah ayah & arwah ayah mertua...dah jadi rutin 5 kali sehari...ada sebahangian darinya...
" Ya Allah Ya Tuhanku...Engkau lindungilah Chek & ibu mertuaku di kg...pjgkanlah umur mereka..jauhilah mereka berdua dr malapetaka bahaya..permudahkanlah urusan mereka .."....Sampai skrg kdg2 tersasul...seolah2 arwah Chek masih ada*Ya Allah, make me strong....skrg me hanya mampu sedekahkan al fatihah & ayat2 suci Al Quran shja buat mereka bertiga...

Bukan me aje yang terkesan dgn pemergian arwah Chek, seminggu slps arwah meninggal...cucu saudara me demam...demam rindu..maklumlah family dia stay betul2 blkg rumah kt kg..hari2 naik rumah dan cari..panggil Chek berulangkali, setiap pintu bilik di suruh buka dgn harapan arwah Chek ada...abg me yg stay dgn arwah Chek pun sama..demam..mana taknya...selama 3 tahun dia je stay dgn arwah Chek kat rumah tu..itupun nasib baik ada family kakak2 me yg tinggal berdekatan. Adik bongsu me pula dlm seminggu boleh dikatakakn tiap2 mlm mimpikan arwah...Belum lagi cerita yg lain2...Byk kenangan yang indah bersama arwah Chek...semuanya indah dan kami rindu....akan sentiasa merindui... 



~Al fatihah ~


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...