Wednesday, May 11, 2016

Aiskrim Sumi Jelly...Mudah & Senang

Assalamualaikum wbt..

Sabtu lepas Naqiuddin request suruh buat aiskrim ni....aiskrim yg dah lama jadi viral, termasuklah Aiskrim Nutella & Choki-choki..tapi memandangkan si bujang tggl kat asrama, so tak terdetik pun nak cuba...kalau buat pun en hubby je la yg makan tapi setakat sebatang dua tak berbaloi rasanya me nak buat,me pulak memang tak gemar sumi.

Kebetulan Naqiuddin cuti , and  me kan ibu mithali...haha isi bakul angkat sendiri gitu...takde la, sbg ibu bila anak request for sure akan buat kan...mana2 ibu pun especially bila anak tu tinggal kat asrama, balik sebulan sekali gitu. 

Balik dari kenduri kat KL singgah la beli bahan2, tak pakai banyak bahan pun..nak buat pun senang je...hanya perlu beli sumi & susu cair...susu pekat dah memang ada stok kat rumah.

In the making...:)
Nak isi katanya...cer tgok muka tu nampak sgt kesungguhan
& kerisauan takut tumpah...:D
Dan inilah hasilnya...me kalau bab ikat aiskrim Malaysia ni memang gagal...tak berseni...takpe la janji anak boleh makan.
Inilah hasilnya...masukkan dlm peti ais...
esoknya baru boleh makan..
Pagi2 dah check peti ais...sabar je la wahai anak...aiskrim tu selamat jadi breakfast dia....
Nampak tu..tangan je..muka dia tak bagi me snap...
malu la tu..hihii
Puas hati dia dapat makan berulang kali...alang2 dah buat tu me bagi kat kakak & adik sekali...

Resepi ??
Me ikut yg ni je...
Sumber : http://theviralsite.blogspot.my/2016/02/cara-membuat-aiskrim-sumijelly-yang.html



3 comments:

sheAYANG said...

Bestnya. Asyik tengok org lain buat je. :'(
Cari plastik aiskrim merata tak jumpa plak tu. huhuhu

umi alya said...

akak pernah wat sekali.. sedap..

atiehilmi dot com said...

ade rumah kosong tak kat area rumah sis ? hahaha~ nak pindah !!!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...