Friday, May 6, 2016

Lunch @ Restoran Gegey

Assalamualaikum wbt...

Weekend lepas*dah nak masuk weekend lagi baru nak update,bz wey, kebetulan nak pegi tengok baby officemate kt Dengkil...Ikutkan banyak sangat restoran hipster skrg ni, tapi me takde la ambil kisah sangat sebab kebanyakan minuman & makanan lebih kurang sama je kot...kalau beza pun ttg signature food @ drink dorang je. Tapi yg ni me tertarik sebab nama tu unik...Gegey..kalau kami kat Kelantan itu maksudnya "bising"...."syhhh...jange gegey" hihi..

Terletak di kawasan shop lot...jangan mimpi nak parking betul2 depan restoran ye, tempat parking mmg takde...sila parking kat depan shop lot yg tepi jalan tu...masa me pegi tu orang tak ramai...kami order makanan tak sampai 10 minit dah ready.
Ini je yg sempat me snap sementara menunggu order kami ready
 Kat sini self service ok, u all pi kaunter order...nanti dorang prepare makanan..resit tu kena tunjuk kat kaunter air baru dorang prepare air. Dah siap kena ambik sendiri kat kaunter...jangan nak jadi diva sgt duduk situ & tunggu makanan sampai kat meja ....
 
2 hero me jadi gini sbb perut tgh lapar termasuklah me..;)

Kami order Nasi Gegey, ala2 Nasi Kak Wok gitu cuma bezanya kuah Nasi Kak Wook ada sedikit sayur2an tapi Nasi Gegey takde..satu lagi Nasi Gegey dihidang bersama keropok. Minuman pula, harus la order signature drink kat sini...me tengok kat IG ramai yang upload minuman extreme tu. Uniknya deco gelas yg dorang buat tu....hmm kreatif.  Order satu je untuk Naqiuddin , me & en hubby share big cup cappucino.
Dah jadi kebiasaan kami, minuman @makanan 
anak kami akan test dulu baru bagi anak ;)
 
Nasi Gegey..
 
Pendapat peribadi me, kalau u all nak minum air yg extreme ni, tak payah order makanan kot..minum tu pun dah kenyang...macam Extreme Chocolate Oreo ni topping tu ada oreo & beberapa keping brownies...memang dah cukup untuk mengenyangkan..me hanya makan brownies & try air tu seteguk je..muak weyy kalau lepas makan nasi minum pula air gitu. Si bujang me pun tak larat nak habiskan...nak termuntah katanya sebab kenyang..hihi. Next time nak cuba yang rainbow pulak..macam best je...

Nampak x yg tgh tu..menarik kan ;)
Air tu u all boleh pilih , ada vanilla, chocolate, green tea , cappucino & mocha. Sepatutnya kalau ambik oreo kena pilih vanilla kot baru lah tak muak sangat bila minum makan :)

Kalau nak tahu detail pasal Restoran Gegey ni boleh la terjah website dorang. Nak tengok menu lain2 semuanya ada kat situ :)

2 comments:

Sue Izza said...

aikk kat dengkil?,ace dekat jah nga rumoh beloh mano eh....

sheAYANG said...

Macam best je ni. Tapi jauh la plop.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...