Thursday, July 28, 2016

Nasi Mok Su Nab @ Seksyen 9 Bandar Baru Bangi

Assalamualaikum wbt....  

Sebenarnya tak perasan bila wujudnya Restoran ni kat Seksyen 9...selalu juga dgr nama Mok Su Nab sbb kalau kat Kelantan memang terkenal ..Kebetulan minggu lepas dok pusing2 dgn en hubby cari tempat dinner..

Dari jauh ternampak banner Nasi Mok Su Nab...pucuk di cita ulam mendatang..tekak mmg teringin nak makan makanan Klate..maklumlah seharian pegi open house tak makan nasi...ye la..dah open house macam2 ada nasi mmg tak pandang la kan..sudahnya petang nak juga nasi..tekak melayu ..hihi 

Kali kedua makan kelmarin,tak tahu nak berbuka kat mana, ajak en hubby pegi situ..teringin nak makan Kerutuk Daging...
Ni dia...mmg sdp..mana nak beli rempah kerutuk mcm ni ye..hmm

Yg ni en hubby punya, gulai ayam..pun sedap..
Jom layan gambar2 makanan lain yg ada kat situ..
Nasi Air Dingin & Nasi Tumpang
Menu makanan..harga berpatutan :)

Mcm2 jenis air yg ada


Air Nira (Ore Klate panggil air tuok) :) pun ada
Kepada penggemar makanan Klate bolehlah cuba menu2 yang ada kat situ..jangan ingat me dibyr utk review ye...ini ikhlas dari anak tekak me. Air buah pun pekat & tak cair lehleh*kata org Klate....cuma yang me minum Bandung Soda tu kureng sikit...too sweet dan lain dari yg biasa me minum...

Kalau tak silap me kedai ni dibuka dari 8am-10pm...Lain kali nak try breakfast pula...nak cuba Roti Titab...:)

3 comments:

Jie Susanos said...

nti pergi bangi bleh la cuba..

umi alya said...

Rempah kerutuk kat klate sedap tapi akak guna jenama adabipun ok, paling penting kena tumis rempah ratus guna api perlahan & lama sikit, biar naik minyak, kata org

Mawar Melati said...

nasi tumpang. first time makan masa kat KB tahun 2012. Sedap...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...