Wednesday, July 20, 2016

♨Puding Triffle Mangga & Apple Crumble Pie Untuk Tetamu ♨

Assalamualaikum wbt..

Minggu lepas adik beradik en hubby datang beraya kat rumah kami...Memandangkan masa balik kg hari tu ada beli beras Nasi Dagang & rempah gulai dari sana(sbb rempah gulai tak sama dgn yg rempah kat sini yg biasa kita guna utk masak kari tu). Menu utama Nasi Dagang, Gulai Ayam & Gulai Ikan Tongkol. Utk dessert pula me buat Puding Triffle Mango Jelly & Apple Crumble Pie..

Walaupun tak semua yg dapat dtg tapi happy tengok dorang enjoy makan..

Suka sbb berasnya lembut

Ini je yg sempat...Alhamdulillah mereka suka
Permintaan biras me ;)
Triffle ni kali kedua me buat..sebelum ni guna jeli yang honeydew..mcm tak berapa best..tukar mannga baru ok sikt sebab ada rasa masam....baru ada rasa masam manis...:)

Yg ni pun dorang suka...:)
Ini je yg sempat curi2 snap..semuanya pemalu..hihi..konon ;)
Alhamdulillah...lepas dorang balik kami pi hantar anak bujang ke TPD, lepas tu ke rumah K.Long pekena Laksa Penang*k.long mmg pkr buat laksa ni..dia tak dpt join konvoi ramai sbb kat rumah dia pun buat makan2. Lepas maghrib baru dia sampai rumah kami :).

InshaAllah next nk buat mkn2 utk adik beradik me plk...maybe kena postpone lepas Syawal sbb jadual full sgt sampai hujung bulan ..rumah pakcik makcik en hubby pun x habis jelajah lagi :)



2 comments:

AiniHalim said...

Selamat hari raya.. That apple crumble looks so delicious.. nak buat la one day..hehe

Dayana Bahar said...

Selamat hari raya.. Pandai masak ye... menarik hidangan tu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...