Tuesday, August 16, 2016

Si Kolot Suamiku #Tonton & Download#

Asslamaualaikum wbt...

Sebuah drama menarik gandingan utama Amar Baharin & Sit Elizad setiap Isnin - Khamis jam 10pm-11pm di Saluran Astro Ria .

Mengisahkan tentang Tengku Nur Edrina seorang anak yang degil dan menpunyai ego yang tinggi kerana ayahnya berketurunan raja dan emaknya dilahirkan di kalangan bangsawan. Angkuh dan bangga diri membawa hidupnya jauh dari nilai murni seorang wanita Melayu. Disebabkan dia dibesarkan di Kuala Lumpur, maka suasana kampung memang tidak kena dengan jiwa bandarnya. Kepada lelaki seorang itu dia memandang rendah dan jelak.
Adatasi Novel

Kudin pula seorang lelaki kampung yang hidup membanting tulang kepada tanah untuk mencari rezeki. Kudin suka hidup berdikari dan lebih gemar hidup sederhana dari segala segi. Hidup di kota besar tidak pernah menjadi impiannya, bahkan wanita seperti Edrina tidak pernah tersenarai sebagai calon bakal surinya.Mereka dipertemukan apabila Tengku Ahmad Ehsan mengunjungi Mak Kunah, emak Kudin untuk melunaskan janji lama yang pernah tersimpul kukuh antara moyang mereka dahulu. Kedatangan lelaki itu untuk membuka cerita yang terperuk lebih berpuluh tahun lalu, agar segala amanah dan wasiat dapat diselesaikan tanpa ada hutang piutang yang tidak dilunaskan sebelum dia menutup mata.
Perkahwinan atas rancangan keluarga membuatkan hidup mereka berdua kian sesak. Konflik bertambah meruncing apabila Edrina tidak mahu terus tinggal di kampung, dan Kudin pula enggan berpindah dan bernafas di kota besar.2 comments:

adianiez AIDA said...

hmmmm citer yg buat aida addicted ni nanti.
mcm citer yg lepas hu h hu :)
da le hero feveret!

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Ingatkan cakap somi sendiri kolot tadi. Hehehe..
drshikinzainal.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...