Thursday, November 3, 2016

。◕‿◕。Kerabu Mangga Sedap 。◕‿◕。

Assalamualaikum...

Semenjak selera makan dah datang semula, macam2 terlintas nak makan..tapi masih under control ye..hihi. Dalam 2 3 hari ni teringin nak makan Kerabu Mangga. Ikukan banyak je restoran yang jual Kerabu Mangga tapi nak jumpa yang sedap tu susah.

Kelmarin singgah satu tempat yang kami biasa makan Ikan Tiga Rasa yang sedap pada anak tekak kami*sebab selera org tak sama kan..tapi takde kerabu mangga. Semalam en hubby cakap cuba cari kat restoran lain...so kami singgah satu restoran tak jauh dari rumah.

Alhamdulillah pelayan tu cakap ada..yehuuuu...dapat juga...Nampak je Kerabu Mangga tu bukan me yang kecur air liur tapi org sebelah tu..tak sabar dia nak makan. Kerabu dia memang sedap secukup rasa. Yang penting takde udang kering sbb me & en hubby memang tak makan tu...lepas tu bukan semata-mata mangga macam setengah restoran buat...yg ni ala2 som tam cuma somtam biasanya ada betik muda & udang kering.
Nampak tu..macam nak repeat lagi.
soon..inshaaAllah
Selain tu kami order Ikan Kembung Tiga Rasa ..yg ni mmg pedas sgt tapi sos tu sedap...nak order ikan Siakap tapi kami berdua je mmg tak habis la. Sup daging pun not bad sebab tak rasa banyak rempah sbb me tak suka yang bau rempah sup tu banyak sgt...yg ni tak pedas sebab mmg request tak nak pedas.Gambar tak sempat nak snap sbb perut asyik menyanyi je.

Harga tak mahal kot...sebab en hubby cakap  standard kat restoran mana2 pun. Takpe..yang penting sedap. Lagipun ikan tu kami ambil ikan kembung je, kalau Siakap mahal sikit kot tapi kat restoran ada tulis promo ikan siakap seekor rm25...lupa nak snap gambar sebab lapar sangat masa tu..hihi.
Sayangnya me lupa apa nama restoran tu...hmm.

4 comments:

Nurzakiah Hanum said...

sedapnyaaaaaaaaaa

Juls Julie80 said...

sedap tu sis...fav jgk ni..hehehe

Cik Itah said...

sekali tengok macam western food hihi

sheAYANG said...

kecur air liur dibuatnya. Haishhh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...