Monday, November 14, 2016

Supermoon ????


Assalamualaikum wbt...

Rata2 dok cakap pasal Supermoon...berita kat dalam tv, dalam suratkhabar....tak kurang juga member yang share kat media sosial. Pagi semalam pun en hubby ada cakap..."Ayg, malam esok kita tengok supermoon ye". Mula2 igtkan filem Love Supermoon lakonan Farid Kamil & Nadiya Nisa tu..pelik jugak sbb dia bukannya minat cerita2 camtu.

Rupanya, Supermoon...Supermoon tu fenomena bulan penuh...dimana bulan akan lebih besar dan lebih cerah daripada biasa. Masa tu kedudukan bulan paling dekat dgn bumi. 

Tak mahu tulis panjang2 sebab me pun tak pernah tengok. So u alls kalau ada peluang dan kesempatan malam ni boleh la kita sama2 tengok dari tempat masing2. Anggaran waktu supermoon tu dalam pukul 7.24pm-9.54pm. Kalau tak tengok malam ni jawapnya kena la tunggu 18 tahun lagi...masa tu kalau dipjgkan umur me tengok dgn suami, anak2 & cucu2 lorr ...hihi jauh fikir tu. Nak best lagi kalau dapat lepak tepi pantai sure pemandangannya lagi awesome..subhanallah..dpt bygkan besarnya keindahan ciptaan Allah swt.

Sumber : En Google

Kalau nak tahu lebih lanjut , u alls boleh refer wikipedia ni ok ;)


3 comments:

Nurzakiah Hanum said...

terbesar

Cik Itah said...

hujan di KK malam tadi so tak nampak..huhu

Ann said...

semalam hujan lebat ptg..tp alhamdulillah dpt tgk supermoon tu terang malam kejap..hehhe..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...