Saturday, November 19, 2016

Ummi ke Baby ??

Assalamualaikum wbt...

Dari awal pregnant me memang suka sgt makan buah...tapi kalau yang terlalu manis tu me akan cicah dgn garam...hihi. Tak silap 2 bulan lebih teringin nak makan buah Jambu Madu tapi susahnya nak jumpa. Bukan tak pernah makan, masa awal2 pregnant tu ada la ..itu pun beli kat Psr Mlm..ada satu tempat je yang jual.

Since bibi ni nak sgt makan buah tu, en hubby sibuk la tanya kengkawan kot tahu mana2 ada jual...kebanyakannya cakap kat R&R je banyak..Adoiii..jauh tu..R&R yg biasa kami singgah takde la pulak. Kat pasar malam pun sekali tu je jumpa lepas tu langsung takde..takpe la, pujuk baby...anggap belum ada rezeki nak makan buah tu.

Sabtu lepas pi Psr Malam terjumpa la buah tu...dari jauh dok usha gerai pakcik tu...alhamdulillah memang ada. Tapi harga lagi mahal dari sebelum ni...tak silap me rm15 sekilo...tak toleh kiri kanan..terus je pilih & beli. 
Tengok bolor pun dah kecur air liur tau :)
Balik rumah terus potong dan makan...Ini tak tahu la baby ke ummi yang beria sgt nak makan...:)
so yummy...alhamdulillah
Macam nak makan buah durian je tapi sygnya bukan musim....tunggu je la kot ada rezeki kita ye syg...hope you growing well & be good in ummi's tummy ok. ;)

3 comments:

umi alya said...

Kalau nak makan durian, hala ke Bentong, biasanya tak pernah putus buah tu tapi agak mahal sebab durian kacukan.

Minggu lepas akak terjumpa kat Cameron Highlands

Norma NML said...

@umi alyaye ke..thx for info..nmpknya nk kena hala ke sana la ni..inshaaAllah :)

Cik Itah said...

terliur tengok hehhehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...